Facebook ne prestaje da dosađuje! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook ne prestaje da dosađuje!

Iz Messenger-a će vam ovih dana iskakati i ovakva obaveštenja.

  Izvor: Promo/Messenger

Facebook zaista želi da Messenger aplikaciju koristite i za SMS poruke. Toliko mnogo da je počeo da primenjuje diskutabilnu taktiku kako bi što veći broj Messenger korisnika koristilo ovu aplikaciju kao glavnu SMS aplikaciju.

Integracija SMS poruka je stigla nedavno u Messenger. Nakon ažuriranja, korisnici su mogli da vide pop-up prozor sa pitanjem da li žele da Messenger aplikaciju koriste kao podrazumevanu SMS aplikaciju.

Međutim, IT novinar Amir Efrati nije bio oduševljen nekim stvarima, pa je nove opcije korisnicima predstavio na ne toliko lep način.

Njemu je zasmetalo što ne postoji No thanks taster. Korisnicima je ponuđen OK taster, ali ukoliko ne žele da im Messenger bude podrazumevana SMS aplikacija nemaju mogućnost da kliknu na taster. Umesto toga, mogu kliknuti na Settings ili na back taster.

U opcijama podešavanja nalazi se takođe još jedna SMS stavka koja je veoma viljiva. Morate je ručno isključiti.

Veliki broj korisnika će nesvesno kliknuti na OK, neće ni znati za šta su se prijavili. Međutim, potrebno je svega nekoliko sekundi kako biste saznali o čemu se radi.

Amir je takođe pisao o kršenju Google Play Store pravila, koja izričito zabranjuju ovakve promene. I dok je na Google-u da odluči da li Facebook krši pravila ili ne, Messenger može biti okarakterisan kao aplikacija koja dovodi korisnike u zabludu.

Nakon ove situacije, nekim korisnicima se pojavilo i No dugme. Mada, ovo nije slučaj sa svim korisnicima.

Možda vam ne deluje kao velika stvar, ali, ova aplikacija ima više od 900 miliona korisnika. Čak i da mali procenat korisnika bude prevareno da protiv svoje volje podesi Messenger kao SMS aplikaciju, milioni korisnika manje će koristiti druge SMS aplikacije, piše Android Authority.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi