"Apple bi trebalo da napravi Android telefon" | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uređaji

"Apple bi trebalo da napravi Android telefon"

Izvor mondo.rs
Izvor mondo.rs

Ovo je nedavno izjavio suosnivač kompanije Stiv Voznijak.

Izvor: Youtube/PrintScreen

Na APPS World North America konferenciji u San Francisku, Stiv Voznijak je govorio o nekoliko stvari, između ostalog i tome da bi Apple trebalo da proizvede Android telefon.

Voznijak koji je suosnivač kompanije, uglavnom se nije mnogo isticao dok je Stiv Džobs bio živ, ali je zato mnogo bolje bio prihvaćen od strane gikova i programera za razliku od svog kolege i prijatelja.

Za Voznijaka se zna da koristi i iOS i Android uređaje, kao i to da je ranije hvalio Google i Android operativni sistem.

Apple je stvorio zatvoreni sistem kada je Stiv Džobs preuzeo kontrolu nad kompanijom krajem devedesetih. Džobs je želeo da ima kontrolu nad ekosistemom i nije dozvoljavao nikome da „učestvuje“ u tome, jer korisnici ne znaju šta žele dok im kompanije to ne kažu. Uglavnom, ovo je kod korisnika prolazilo jer niko nije žele da se opterećuje time kako uređaj funkcioniše i zašto funkcioniše baš na taj način, piše TechAeris.

Međutim, za mnoge druge korisnike, Android je bio prvi izbor jer pruža slobodu, korisnici mogu da istražuju uređaj i operativni sistem. Znamo da Android neće nestati u skorijoj budućnosti, ali i to da je „ukrao“ određeni broj korisnika od svog glavnog konkurenta. Zašto onda Apple ne bi napravio Android telefon?

Da li želimo da se ovo desi? Voznijak svakako želi. Određeni broj korisnika takođe. Da li će se ovo dogoditi u skorijoj budućnosti? Verovatno neće. Ali, svakako je zabavno diskutovati na ovu temu.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi