Vaša nova virtuelna kuhinja - obiđite je! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vaša nova virtuelna kuhinja - obiđite je!

Kupci bi u bliskoj budućnosti mogli da isprobaju novu kuhinju u virtuelnoj realnosti i pre nego što je kupe.

 Izvor: Promo/IKEA/HTC

Aplikacija za dizajniranje kuhinja u virtuelnoj realnosti, IKEA VR Iskustvo (IKEA VR Experience), dostupna je na Steam platformi za distribuciju računarskih igara, kompanije Valve, i koristi se pomoću HTC Vive. To je deo IKEA pilot projekta kojim kompanija želi da potrošačima olakša izbor i predstavi svoju ponudu bez povećanja štetnog uticaja na životnu okolinu.

Poslednjih godina IKEA je istraživala nove tehnologije kako bi poboljšala ponudu i pružila dodatne mogućnosti svojim kupcima u kreiranju i kupovini proizvoda iz ovog poznatog lanca.  U tom kontekstu, IKEA je isprobala niz digitalnih alata i shvatila da je jedno od rešenja za ozbiljan iskorak u tom smeru - virtuelna realnost.

Pogledajte galeriju slika virtuelne kuhinje koju možete obići "uživo", otvarati fioke, pomerati elemente, menjati im boju, teksturu i premeravati i promeniti sve što poželite!

Predstavljanje IKEA VR Iskustva je najbolji način da se kupcima predstavi željena kuhinja u stvarnoj veličini, uz mogućnost da sami osmisle dizajn i u virtuelnoj realnosti prošetaju kroz svoju kuhinju,  pre nego što je ugrade u svoj dom.

Jedna od mogućnosti IKEA VR Iskustva na HTC Vive sistemu je menjanje boje ormarića i fioka jednim klikom. Kupcima sa malom decom biće zanimljiva mogućnost da se u virtuelnoj stvarnosti smanje na visinu deteta (100 centimetara), i tako kreću po kuhinji. Takođe, možete i da povećate sebe na visinu od 195 centimetara, a ove mogućnosti su izuzetno korisne iz perspektive bezbednosti zato što pomažu da otkrijete skrivene opasnosti za malu decu, kao i nešto više članove domaćinstva.

Aplikacija je napravljena u saradnji sa programerima francuske kompanije Allegorithmic, korišćenjem razvojnog paketa „Unreal Engine 4“, kompanije Epic Games, a razvijena je za HTC Vive, na kojem rade HTC i Valve. Mi smo već isprobali HTC Vive, ali u jednom potpuno drugačijem svetu - POGLEDAJTE!

Aplikacija IKEA VR Iskustvo usavršavaće se neprekidno do avgusta ove godine, kada se ovaj pilot program završava.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi