Ovo je najbolji antivirus za Windows! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je najbolji antivirus za Windows!

Od 21 testiranog softvera za zaštitu računara od virusa i drugih onlajn pretnji ubedljivo je pobedio samo jedan - iz Rusije!

  Izvor: Kaspersky Lab.

Kad se radi o zaštiti računara, onlajn i oflajn privatnosti i naših podataka sve bi trebalo da bude jasno - oslonićemo se na najbolji proizvod koji može da nas zaštiti. Ipak, ako se taj proizvod plaća, pribegavamo, uglavnom, alternativama koje su besplatne i lošije. Zašto ljudi nemaju naviku da plaćaju za antivirus softver i zašto to izbegavaju rekli smo vam u intervjuu sa predstavnikom jedne od najpoznatijih AV kompanija, koja je "akter" i ove naše vesti.

Kompanija Kaspersky Lab osvojila je u konkurenciji 21 antivirus softvera prvu nagradu na testu efikasnosti i potvrdila da je Kaspersky Internet Security jedan od najboljih proizvoda koji može da vas zaštiti onlajn i oflajn kod kuće, ali i na poslu. Zašto kažemo i oflajn - zato što se virusi šire i bez interneta, prenošenjem na USB stikovima, CD-ovima, čak i telefonima ili mobilnim uređajima sa ugrađenom memorijom. Prema podacima Kaspersky Lab u Srbiji je prisustvo oflajn virusa sve veća i u ovom momentu čini dve trećine napada na računare.

U seriji testova organizacije AV-Comparatives 2015. učestvovao je 21 proizvod iz oblasti zaštite dizajniran za Windows operativni sistem, gde su podlegli pojedinačnoj proceni i testu efikasnosti. Testirana je njihova sposobnost da štite protiv pretnji na internetu u stvarnom svetu, da otkriju na hiljade štetnih programa i obezbede zaštitu, a da pri tom ne ugroze funkciju računara. Dodatni testovi proverili su koliko dobro proizvodi uklanjaju štetni program sa zaraženog računara i na koji način blokiraju nove i nepoznate pretnje.

U izboru su učestvovali sledeći antivirus programi:

 Antivirus programi.
Antivirus programi.
Izvor: AV-Comparatives/MONDO portal.

Godišnji izveštaj organizacije AV-Comparatives ističe proizvode koji su na testu od prethodne godine imali visok rezultat, što se završava izborom celokupnog pobednika na osnovu ukupnog rezultata. Određeni broj dodatnih nagrada biva dodeljivan na osnovu najboljeg rezultata na pojedinačnim testovima. Pošto je učestvovao i postigao najbolje rezultate na osam glavnih Advanced+ testova, Kaspersky Internet Security proglašen je za Proizvod godine, pored čega je u izveštaju pohvaljen dizajn i pristupačnost njegovog interfejsa, kao i odlična obimna dokumentacija i propratne karakteristike.

Pored nagrade za proizvod godine, Kaspersky Internet Security je takođe pokupio i zlatnu medalju u kategorijama Zaštita u stvarnom svetu (Real-World Protection) i Test otklanjanja štetnog programa (Malware Removal tests), kao i prvu nagradu u kategoriji Otkrivanje fajlova (File Detection test). Proizvod je osvojio i srebrnu medalju na testu Proaktivna zaštita i deli bronzu u kategoriji Učinak (Performance).

____________________

Ovo je odlična prilika da vas još jednom posetimo na ndavno putovanje u Budimpeštu, ge je MONDO MobIT imao priliku da prisustvuje evropskom Cyber Security Weekend događaju, na kojem smo saznali više o ransomware napadima, kako se širi i na koji način se napadi mogu izbeći. O tome čitajte u seriji tekstova na OVIM LINKOVIMA.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku, Twitteru i instagramu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA