Znamo SVE o najjačem Androidu, cenu i nove opcije! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Znamo SVE o najjačem Androidu, cenu i nove opcije!

Predstavljena je internacionalna verzija Mate 8 smartfona, trenutno najjačeg pametnog telefona na svetu.

  Izvor: Huawei/MONDO portal.

Huawei Consumer Business Group je na Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu (Consumer Electronics Show - CES) premijerno predstavio internacionalnu verziju pametnog telefona Huawei Mate 8. O tom uređaju apsolutno SVE smo vam rekli tokom premijere, krajem godine, tako da ćemo se ovde zadržati samo na novim stvarima koje smo saznali na CES-u.

Pametni telefon Mate 8 uređaj je koji zadovoljava sve potrebe modernog biznisa. Uz pomoć ovog brzog, besprekorno dizajniranog pametnog telefona, korisnici mogu efikasnije da obavljaju svoje poslove i na taj način sebi obezbede više slobodnog vremena koje mogu iskoristiti za druženje sa prijateljima, porodicom ili u obavljanju poslova” izjavio je Kevin Ho, predsednik smartfon i telefonskog biznisa Huawei kompanije. “Mate 8 je ultimativni pametni telefon visoke klase. On je savršeni balans performansi i dugotrajnosti baterije, što omogućava korisnicima da ostanu povezani i postanu produktivniji u svim aspektima života”.

Opremljen baterijom od 4.000 mAh, Mate 8 pruža energetsku efikasnost koja obezbeđuje trajanje baterije i do dva dana normalne upotrebe. Uz pomoć tehnologije brzog punjenja, baterija se puni za samo 30 minuta, što je 105 odsto brže od Apple IPhone 6s Plus modela, recimo. Zapravo, prosečan korisnik može koristiti svoj telefon bez punjenja 2.36 dana, dok će napredni korisnici telefon bez punjenja koristiti 1.65 dana prema Huawei računici. Mate 8 poseduje i naprednu šestoslojnu termalnu mehaniku, koja umanjuje emitovanje toplote iz uređaja, što dovodi do prijatnijeg držanja uređaja u ruci i umanjuje trošenje baterije.

Huawei Mate 8 reklama.
Izvor: The Phone Commercials HD.

Mate S pokreće Huawei EMUI 4.0, zasnovan na Android Marshmallow 6.0, koji korisniku omogućava na stotine opcija za unapređenje korisničkog interfejsa, uključujući i ugrađen servis za defragmentaciju koji dodatno poboljšava performanse sistema. Uz sve to, Mate 8 poseduje split-screen mod koji omogućava poboljšani multitasking prilikom korišćenja više aplikacija istovremeno.

Huawei Mate 8 poseduje novu generaciju tehnologije očitavanja otiska prsta i tri nivoa sigurnosti. Kružni senzor poboljšava efikasnost identifikacije otiska prsta za 10 odsto, a zahvaljujući novom dizajnu senzora brzina otključavanja telefona povećana je 100 odsto.

Mate 8 sadrži dva seta standarda očitavanja otiska prsta koji poboljšavaju iskustvo plaćanja putem pametnih telefona - Fast Identity Online (FIDO) i Android M standard. Takođe, snažan CPU podržava enkripciju u realnom vremenu kako bi se obezbedila bolja zaštita podataka. Novi Huawei pametni telefon poseduje opciju zaključavanja microSD kartice, koja sprečava pristup podacima koji se nalaze na kartici ukoliko korisnik ne poseduje šifru. Ukoliko je telefon ukraden, podacima korisnika nije moguće pristupiti.

Huawei je protekle tri godine uložio gotovo 100 miliona dolara u razvoj sopstvenog "image senzora" za brže fokusiranje, veću jasnoću fotografije i preciznije nijansiranje boja. Vodeći tim od 300 inženjera okupljen je u Francuskoj kako bi ubrzao rad kamere, a rezultat njihovog rada je povećanje brzine za četiri puta sa 14-bitnom preciznošću .

Uz sve to, Mate 8 je usvojio potpuno novi Sony 16MP IMX298 senzor, čime je povećao veličinu senzora za 23 odsto i omogućio pravljenje fotografija koje do sada nismo sretali na Huawei telefonima. Na ovo dodajte prednju kameru od 8 MP koja poseduje novi beauty algoritam i omogućava pravljenje savršenih selfi fotografija.

Huawei Mate 8 poseduje Super Hands-Free 3.0 tehnologiju koja omogućava upravljanje telefonom u različitim okruženjima bez upotrebe ruku. Bez obzira na to da li se nalazite u automobilu, u sali za konferencije ili na žurki, korisnici mogu da uživaju u jasnom razgovoru na udaljenosti od uređaja i do 3 metra. Zahvaljujući dometu od 120 stepeni i opciji za redukciju buke, konferencijski pozivi su jasniji nego ranije, bez obzira na mesto na kom se obavljaju.

Mate 8 poseduje mogućnost snimanja iz više pravaca kao i direktnu reprodukciju zvuka. Tri mikrofona automatski detektuju izvore zvuka i snimaju glasove iz više pravaca. Za vreme reprodukcije, korisnici mogu da izaberu koji izvor zvuka žele da slušaju. Takođe, Mate 8 poseduje opciju za podešavanje kamere koja omogućava automatsko ispravljanje fotografije snimljene pod uglom.

Huawei Mate 8 će biti dostupan u 30 zemalja, uključujući Srbiju i druge zemlje Evrope i Azije. Uređaj će koštati 599 evra za 3 GB + 32 GB i 699 evra za 4 GB + 64 GB i biće dostupan u četiri boje: zlatnoj, srebrnoj, sivoj i braon.

Huawei Mate 8 specifikacije:

- OS: Android 6.0 Marshmallow uz Huawei Emotion UI
- Ekran: 6" (15.3 cm) IPS LCD, 1.080 x 1.920 piksela
- SoC: HiSilicon Kirin 950, 4x Cortex A72 @ 2.3 GHz + 4x Cortex A53 @ 1.8 GHz
- Koprocesor: i5 sa inteligentnim funkcijama za kontrolu sekundarnih akcija
- GPU: Mali T880MP4
- RAM: 3 GB ili 4 GB
- Interna memorija: 32 GB ili 64 GB
- Kamera: 16 MP Sony IMX298, f/2.0 + 8 MP Sony IMX179, f/2.4
- Baterija: 4.000 mAh (spakovana u kućište,, ne vadi se)

Sve CES 2016 vesti pratite preko CES2016 oznake na MobIT sajtu!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA