Besplatan Microsoft softver za civilni sektor | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Besplatan Microsoft softver za civilni sektor

Održan Microsoft NGO Connection Day 2015 u Nišu - besplatan softver za civilni sektor.

  Izvor: Microsoft.

Kompanija Microsoft u saradnji sa Techsoup Balkans i lokalnim partnerima, Fondacijom Dokukino i Trag fondacijom, organizovala je u Nišu Microsoft NGO Connection Day 2015.

Microsoft Connection Day 2015 osmišljen je kao jednodnevni događaj, namenjen organizacijama civilnog sektora, koje su registrovane u Srbiji, i koje su zainteresovane da unaprede uticaj na društvo, efikasnom primenom najnovijih tehnologija u radu.

Cilj događaja je pružanje mogućnosti organizacijama civilnog sektora da upotrebom Microsoft licenciranih programa i rešenja same stvore uslove za postizanje najefikasnijih i najboljih rezultata u sferama u kojima čine dobrobit za zajednicu u kojoj su formirane. Učesnici su imali priliku da se upoznaju sa značajem korišćenja informaciono-komunikacionih tehnologija za ostvarivanje ciljeva, kao i softverom i tehnološkim rešenjima koje im Microsoft besplatno nudi u okviru Programa softverskih donacija.

Podrška koju Microsoft pruža civilnom sektoru sprovodi se na svim nivoima kompanije, i u svakoj zajednici u kojoj Microsoft posluje. Mi u Microsoftu verujemo da svaki pojedinac i svaka organizacija imaju prava da ostvare svoj potencijal, ali da im je na tom putu neophodna pomoć koju najadekvatnije mogu da pruže IT tehnologije“, izjavila je Tanja Tatomirović, Communications & Citizenship Lead za Microsoft u Srbiji i Crnoj Gori.

Učesnici su imali priliku da se u okviru interaktivne prezentacije predstavnika Microsoft-a, Danijele Zečević i Branimira Đurovića, upoznaju sa najnovijim mogućnostima koje nudi Office 2016 i Windows 10. Predstavnici civilnog sektora istakli su značaj podrške koju Microsoft pruža kroz donacije softvera i upoznavanje sa svim mogućnostima koje pružaju tehnologije. “Donacija Microsoft softvera nam olakšava svakodnevni rad. Pomoću nje smo počeli da pružamo bolju podršku zajednici“, istakao je Nikola Stojanović iz organizacije Media & reform centar Niš.

Na događaju su prezentovani i Techsoup Balkans program donacija softvera i drugi vidovi podrške i umrežavanja. Skup je bila prilika da se prikažu primeri dobre prakse u kojima je istaknuta uloga savremenih tehnologija u radu organizacija civilnog sektora.

Organizacije civilnog sektora u Srbiji mogu aplicirati za donacije Microsoft softvera i cloud rešenja, a više detalja o načinu prijave mogu naći na LINKU.

Svake godine više od 70.000 organizacija iz više od 110 zemalja sveta koristi ovaj program.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA