Internet ubija Deda Mraza | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Internet ubija Deda Mraza

Roditelji, udaljite decu od računara kada budete čitali ovaj tekst.

  Izvor: YouTube/Screenshot

Prethodnih godina roditelji su se plašili da deca ne saznaju istinu o Deda Mrazu od drugih ljudi, međutim, sada imaju novi problem – Internet.

Prema najnovijem Hide My Ass! Istraživanju, 1 od 8 američkih roditelja je reklo da je internet odgovoran zato što je njegovo dete saznalo istinu od Deda Mrazu.

44 procenata roditelja krivi Google zato što im je upropastio Božić, jer su deca pretraživala internet kako bi pronašla više informacija u vezi sa Deda Mrazom. Tako su naišla i na sajtove na kojima piše da on nije stvaran.

Od 1997. kada je nastao Google do 2005. kada se pojavio Facebook, prosečna starosna granica je sa 8.05 godina spala na 7.7 godina. Deca sada ranije saznaju da Deda Mraz zapravo ne postoji.

Najveći broj roditelja je reklo da je prestalo da veruje u Deda Mraza kada je imalo oko 8.7 godina, dok su njihova deca prestala da veruju sa 7.25 godina. Veliki pad od 16.6 procenata, piše Daily Mail.

Nažalost, jedno od tri deteta prestane da veruje u Deda Mraza nakon što pročita tvit ili Facebook post o tome da on ne postoji.

Pre interneta, jedini način da deca saznaju da im roditelji kupuju poklone je ukoliko se oni ne sakriju dobro. Danas, dve trećine roditelja nikad ne biše istoriu pretraživanja u veb pregledaču, što olakšava deci da saznaju da su pokloni koji se nalaze ispod jelke kupljeni od strane njihovih roditelja. Jedno od 10 deteta špijunira svoje roditelje kako bi saznalo sve u vezi sa poklonima.

Kako bi održao Deda Mraza u životu, Hid My Ass! je pokrenuo kampanju pod imenom Keep Believing in Santa, koja ima zadatak da pomogne roditeljima da izbegnu zamke koje bi dovele do toga da njihova deca prestanu da veruju u njega. Bespaltni softver prati online pretragu i dobijene rezultate koji bi možda mogli da otkriju istinu o Deda Mrazu i sve informacije koje bi dovele do toga, skriva, tj. uklanja.

„Ovom kampanjom želimo da damo roditeljima alat koji će im pomoći da zadrže Božićnu magiju što duže.“

Pratite nas i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Keep Believing in Santa with HideMyAss!
Izvor: Hide My Ass!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA