YoTube pregledi ga spasili zatvora! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

YoTube pregledi ga spasili zatvora!

200 hiljada pregleda je video ovog hakera morao da ima kako bi izbegao plaćanje kazne i odlazak u zatvor.

 Izvor: YouTube/Screenshot

Haker Jakub je proglašen krivim zbog piratskog Windows-a i drugog softvera. Osuđen je na uslovnu kaznu u trajanju od tri godine ali i novčanu kaznu u iznosu od 223,200 dolara. Pošto nije mogao da plati toliko veliku kaznu, kompanije koje su ga tužile – Microsoft, HBO, Sony Music i 21st Century Fox su mu ponudile nešto sasvim neočekivano.

Moraće da plati samo mali iznos ukoliko bude snimio antipiraterijski video i ako taj video bude imao najmanje 200 hiljada pregleda.

Predstavnik Business Software alijanse koja predstavlja Microsoft, rekao je BBC-ju da su tražili 200 hiljada pregleda kako bi bili sigurni da će Jakub šerovati video svuda, prenosi Quartz.

Jakub je na svom sajtu napisao: „Osam godina sam delio piratski softver, onda su me uhvatili. Mislio sam da ne radim ništa loše. Mislio sam da ne mogu da naudim velikim kompanijama. Nisam to radio ni za novac. Sve što sam radio, radio sam iz zabave.“

Video pod imenom The Story of my Piracy je do sada pregledan preko 480 hiljada puta. Pogledajte ga i vi ako to do sada niste učinili.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

The Story of my Piracy
Izvor: MojePiratstvi cz

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi