Teroristi (ni)su koristili PlayStation 4 za Pariz? | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teroristi (ni)su koristili PlayStation 4 za Pariz?

Kompanija Sony odgovorila je na izjave o mogućnosti zloupotrebe PS4 za komunikaciju terorista i planiranje napada na Pariz.

  Izvor: Sony.
 PS4, Džojstik, PlayStation, PlayStation 4 Izvor: Sony.

Sony je zvanično odgovorio na izjave belgijskog minista unutrašnjih poslova Žan Žambona da je PlayStation 4 teži za praćenje potencijalne komunikacije terorista u odnosu na WhatsApp.

U saopštenju se navodi da PlayStaion 4 baš kao i veliki broj drugih modernih uređaja koja su konektovani na internet, omogućuje razmenu poruka između korisnika, koja ima potencijal i da bude zloupotrebljena. Međutim kompanija sprovodi sve kako bi zaštitila svoje korisnike i pruža mogućnost prijave potencijalno sumnjivih ili ilegalnih aktivnosti. Ukoliko korisnici ovakve aktivnosti prijave ili ih sam Sony identifikuje, sprovode se odgovarajuće akcije u kordinaciji sa odgovarajućim institucijama.

Ono što treba napomenuti je da je čitava situacija ujedno i dobar primer kako neki mediji, poput 15. novembra citiranog NBC-ja, mogu da izmanipulišu izjave i informacije i dovedu u vezu jedne događaje sa drugima. Naime, izjava belgijskog ministra je data tri dana pre terorističkih napada u Parizu. Veliki broj britanskih medija poput The Daily Mail, The Mirror i The Telegraph su odmah povezali ove dve stvari u svojim naslovima, a neki poput The Express su išli i dotle da su tvrdili da su teroristi zaista koristili PS4 za komunikaciju. Veliki broj ostalih svetskih medija, kako to obično biva, samo je preneo ono što je pročitao u britanskoj štampi i na internet portalima.

Korišćenje PS4 za komunikaciju terorista do sada nije zvanično potvrđeno od strane istražnih organa. Ne zaboravite da posetite KlanRUR sajt i forum, gde ćete čitati o svim gejmerskim temama! Pratite nas na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi