Nikola Tesla predvideo pametni telefon? | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikola Tesla predvideo pametni telefon?

„Bićemo u satnju da komuniciramo jedni sa drugima odmah, bez obzira na udaljenost.“

 Izvor: Marc Seifer
Nikola Tesla
Nikola Tesla
Izvor: Marc Seifer

Nikola Tesla, jedan od najpoznatijhih srpskih i svetskih pronalazača 20. veka poznat po pronalascima kao što su polifazni sistem, asinhroni motor, obrtno magnetsko polje, koji je takođe otkrio i jedan od načina za generisanje visokofrekventne sruje, predvideo je i pametne telefone kakve danas koristimo.

Govorio je 8 jezika, imao fotografsko pamćenje i bio vlasnik 300 patenata. Njegovo ime je pozajmila kompanija koja proizvodi automobile na struju koju je osnovao preduzetnik Elon Musk, a često ga je citirao i osnivač Google-a Leri Pejdž, piše Time.

No, izgleda da je Tesla predvideo i nastanak pametnih telefona još davne 1926. godine kada je dao intervju Džonu B Kenediju.

Između ostalog, u intervjuu je rekao i da ćemo putem televizije moći da se vidimo i čujemo međusobno, bez obzira na veliku razdaljinu i da će instrumenti koje ćemo koristiti za ovo biti mnogo jednostavniji od telefona koji su bili dostupni u to vreme, kao i da će čovek moći te instrumente da nosi u džepu sa sobom bilo gde.

Tesla je bio poznat po svojim futurističkim komentarima.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi