Canon Expo Pariz: Budućnost videa i fotografije | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Canon Expo Pariz: Budućnost videa i fotografije

MONDO MobIT imao je retku priliku da u Parizu prisustvuje najvećoj „izložbi“ fotoaparata, štampača, kamera, ali novih tehnologija i servisa koji će tek oblikovati svet. Pogledajte Canon Expo s nama!

  Izvor: MONDO portal.

Jednom u pet godina kompanija Canon pravi CanonExpo izložbu na kojoj se prikazuju najnoviji uređaji, sadašnja i dostignuća u nastajanju u oblasti fotografije, videa i štampe, ali i niz drugih servisa i uređaja koje na prvi pogled možda i ne biste povezali sa poznatom kompanijom. Canon je kroz Canon Expo izložbu u Tokiju, Šangaju, Njujorku i Parizu proveo tek mali broj svetskih IT novinara, među kojima je bio i MONDO MobIT, kao jedini predstavnik internet medija iz Srbije.

Za početak: Braća Limijer!

Francuzi, braća Ogist i Luj Limijer otkrili su postupak snimanja u prirodnim bojama, a u pariskoj kafani “Grand kafe” 28. decembra 1895. priredili su prvu filmsku premijeru u svetu: Ulazak voza u stanicu, Hranjenje bebe, Poliveni polivač i Radnici izlaze iz fabrike. Prvu publiku činilo je 35 znatiželjnih građana Pariza, koji su za premijeru platili po jedan franak.

Canon je zaista mislio na sve, pa su novinari pred Canon Expo odseli u poznatom pariskom Scribe hotelu, praktično na mestu na kojem su braća Limijer privi put demonstrirala prikazivanje filma u bioskopu.

Upravo je projekcija videa i snimanje video materijala bio jedan od motiva Canon Expo izložbe, i to u visokoj 4K rezoluciji, ali i u još uvek slabo rasprostranjenoj 8K rezoluciji.

Canon je prikazao ne samo kako se 8K video može napraviti, nego i način na koji se 8K video može preneti sa kamere do podržanog TV aparata.

Posetiocima pariskog dela Canon Expo-a obratio se generalni direktor Canon kompanije, Fudžio Mitarai, koji je naglasio posvećenost kompanije ne samo fotografiji i štampi, nego i razvoju tehnologije i servisa, koji se koriste u sportu, industriji, zdravstv, učenju, istraživanju, razvoju drugih tehnologija i virtuelnoj realnosti. “Sanjamo velike stvari i pozivamo i vas da činite isto! Nekada nije lako pratiti velike snove, ali zajedno postići ćemo više“, rekao je Mitarai.

Direktor Canon-a naglasio je da će Internet of Things biti naredna velika stvar, koju kompanija shvata vrlo ozbiljno, pa IoT, odnosno Internet of Things pretvara u Imaging of Things inicijativu i želi da Canon bude, na neki od načina prikazanih na izložbi, deo svake slike koju u budućnosti okinete na bio kojem uređaju. “Canon mora biti povezana kompanija, ne samo u domenu fotografije i štampe, nego putem svih drugih uređaja u kući - od pametnih televizora i kompjutera do pametnih satova i gedžeta. To ćemo uspeti radeći na našim senzorima, sočivima i procesorima“. Fudžio Mitarai uvodni govor završio je još jednim pozivom da sanjamo sa njima velike stvari: “Obećavamo vam da ćemo do 2020. godine stvoriti potpuno novi Canon, koji će sarađivati sa najvećim svetskim kompanijama, za koje još uvek niste ni čuli! Spremamo potpuno noverovatne stvari“.

Budućnost se prikazuje na #CanonExpo u #Paris! Pratite nas, iznenadićete se! #Canon

A video posted by MONDO MobIT (@mondo_mobit) on

S obziroma na to kako je Canon Expo 2015 u Parizu organizovan i šta je sve na njemu prikazano, ne očekujemo ništa manje i što je još važnije - ne sumnjamo u to!

Uspesi kompanije Canon

Kompanija Canon je tokom 2014. godine bila na trećem mestu po broju registrovanih i prijavljenih patenata, iza IBM i Samsung, a ispred Sony i Microsoft kompanija u SAD. Trenutno je lider na polju DSLR aparata i opreme i broj jedan u domenu štampe. Takođe, Canon je jedna od top tri kompanije u svakom od domena kojim se bavi, ali je ambicijageneralnogdirektora da se Canon približi ili preuzme prvo mesto.

Šta smo videli na Canon Expo izložbi u Parizu

Canon u ovom momentu intenzivno razvija 8K uređaje i unapređuje tu tehnologiju, bavi se razvojem foto i skener opreme za medicinu (u oblasti genetike, stomatologije, zaštite od raka i pomoći pri lečenju novorođenčadi, oka i drugih delova tela), razvija optiku za svemirske istraživačke centre, bavi se “fuzijom“ cloud i foto tehnologije i nastoji da poboljša svoje uređaje tako da oni ostanu konkurentni “unapred“, odnosno da donesu mogućnosti koje će nam trebati “tek kasnije“.

Tokom narednih dana imaćete priliku da samo na MONDO portalu pogledate i pročitate o novim stvarima koje su prikazane na Canon Expo u Parizu:

- Fotoaparat Canon EOS od 120 megapiksela
- Prvi senzor za aparat od 250 megapiksela
- Najveću izložbu objektiva na svetu
- Canon rešenja za zaštitu i bezbednost
- Kako izgleda reljefasta "opipljiva štampa"
- Digitalne usluge za krajnje korisnike
- Primenu virtuelne realnosti na poslu i u životu
- Priču o 3D štampi
- 8K i 4K kamere, uređaje i primenu
- Prvi 8K bioskop i mnoge druge priče.

Najveća zbirka objektiva na svetu sakupljena za #CanonExpo u #Paris! #Canon #Lens #Lenses #Camera

A video posted by MONDO MobIT (@mondo_mobit) on

U zanimljivom intervjuu sa Hermanom Anderlom, Canon direktorom za naš region i region Centralne i Istočne Evrope, saznaćete šta se dešava sa Canon opremom za smartfone, kako će Canon primeniti virtuelnu realnost, ali i zašto je posebno i kakvo je tržište Srbije kada su fotoaparati, kamere i štampa u pitanju.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi