Tužba zbog krađe i prodaje Office paketa | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tužba zbog krađe i prodaje Office paketa

Vlasnici kompanije za reciklažu moraće da plate ogromnu odštetu.

 Izvor: Microsoft.com/screenshot

Microsoft je podneo tužio protiv kompanije GER iz Arizone koja se bavi recikliranjem zbog krađe i prodaje 70 hiljada kopija Office 2010 paketa.

U tužbi se navodi da je desetoro zaposlenih u kompaniji za reciklažu odgovorno za krađu i prodaju 70 hiljada neiskorišćenih ključeva za registraciju porizvoda, što je Microsoft-u nanelo štetu u iznosu od nekoliko miliona dolara.

Takođe, navodi se da vlasnici kompanije za reciklažu, Deni i Geri Kirkpatrik„nisu bili u stanju da obezbede i zaštite Microsoft-ove kartice na kojima se nalaze ključevi za registraciju proizvoda što je dovelo do krađe, ilegalne distribucije i aktivaciju nekoliko hiljada kopija piratskog nelicenciranog softvera vrednog nekiliko miliona.“

Iz Microsoft-a kažu da su vlasnici kompanije za reciklažu postupili u najmanju ruku nezainteresovano, pa je ta kompanija samim tim podjednako odgovorna i moraće da plati odštetu, navodi Neowin.

Osim toga, pošto je kompanija za reciklažu vezana ugovorom sa kompanijom Microsoft, za skladištenje i kasnije odlaganje neiskorišćenog hardvera i softvera, njen nemar krši ugovor koji je sklopljen 2009. godine.

IT kompanije obično povere svoje neiskorišćene ali vredne proizvode kompanijama koje se bave reciklažom kako bi ih one bezbedno odložile. Bilo je i ranije ovakvih slučajeva kada je Microsoft tužio druge kompanije zbog nemara. Na primer, 2007. godine Microsoft je tužio Tampa kompaniju koja se takođe bavi reciklažom, za krađu i prodaju nelegalnih kopija Windows 7 operativnog sistema.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi