Pokrenut prvi srpski interaktivni obrazovni portal | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pokrenut prvi srpski interaktivni obrazovni portal

Elektronski udžbenici, priručnici za nastavnike, predlozi scenarija za časove i pripreme za nastavu su funkcionalniji i lepši način da se nauče nove stvarii i da se isplanira i održi čas.

  Izvor: Mondo/ Goran Sivački

Izdavačke kuće Klett i Novi Logos, u saradnji sa kompanijama Comtrade i Telekom Srbija, predstavili su javnosti jedinstveno i savremeno, didaktičko nastavno sredstvo, namenjeno nastavnicima i učenicima od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola, prvo te vrste u Srbiji.

Maša i Raša?

MAŠA i RAŠA je interaktivni obrazovni portal za decu stariju od 4 godine. Sadrži preko 300 didaktičkih igara, više od 750 interaktivnih naloga, lekcije, testove, animacije, audio i video zapise, zanimljivosti i još mnogo toga. Sadržaji su različitog stepena težine i podstiču razvoj različitih veština i znanja.

Elektronski udžbenici, priručnici za nastavnike, predlozi scenarija za časove i pripreme za nastavu su funkcionalniji i lepši način da se nauče nove stvarii i da se isplanira i održi čas. Međutim, ono što je posebno izazvalo pažnju jeste mogućnost korišćenja prvog interaktivnog obrazovnog portala na srpskom jeziku.

Interaktivni portal nazvan "Maša i Raša" delo je izdavačke kuće Klett, a licenca za pravljenje takvog portala dobijena je od norveške izdavačke kuće Gyldendal, koja je za ovaj portal, na sajmu knjiga u Frankfurtu, dobila nagradu za Najbolji evropski obrazovni portal.

Ovom prilikom, mts je predstavio i "Školski paket“ po izuzetno povoljnoj ceni, u kojem je učenicima na raspolaganju 5GB za prenos podataka i tablet po ceni od 1 dinar, uz mesečnu pretplatu od 599 dinara. Paket će biti dostupan na svim mts prodajnim mestima, a svaki pretplatnik na taj školski paket dobija i gratis godišnji aktivacioni kod za portal "Maša i Raša" i internet saobraćaj ostvaren posetom tom portalu se NE naplaćuje i ne ulazi u kvotu od pomenutih 5 GB mesečno.

 raša i maša Izvor: Mondo/ Goran Sivački

Natalija Jegdić, izvršna direktorka Telekoma Srbija za privatne korisnike rekla nam je da je izuzetno ponosna na ovaj projekat: "Mts je pre godinu dana započela rad sa autorima ovog projekta i izuzetno smo srećni i ponosni što smo dali svoj doprinos njegovom razvoju. Mts je ponovo prvi prepoznao mogućnost da se u Srbiji obezbedi kvalitetnije učenje i to na interaktivan način, a kako deca danas sve više koriste telefone i tablete uvođenje "Školskog paketa" to će omogućiti ne samo lako, nego i unaprediti i deci pružiti šansu da rastu i uče u novom okruženju, istom onom u kojem će sutra raditi i živeti. Saradnja sa brendom Tesla došla je prirodno, što zbog imena koje nosi, što zbog toga što tableti, koji su dostupni po ceni od jednog dinara u okviru ovog paketa, donose dodatne informacije o Srbiji, pristup galeriji slika i drugim materijalima koji edukuju decu o našoj zemlji".

Nastavni materijali koji su bili dostupni u štampanom izdanju na nekoliko hiljada stranica, sada su sažeti i nalaze se u TESLA tabletu L7 3G, koji ima mogućnost korišćenja 3G kartice i Wi-Fi konekcije. Samim tim, priprema i rad sa decom, nastavnicima je znatno olakšan, jer pomoću novog tableta, vrlo lako se mogu pretražiti određeni delovi knjige, preuzeti ili dopuniti informacijama iz drugih izvora.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA