TESTIRALI SMO HONOR MAGICBOOK X 15: 5 razloga zašto biste kupili baš ovaj laptop | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TESTIRALI SMO HONOR MAGICBOOK X 15: 5 razloga zašto biste kupili baš ovaj laptop

Prepoznatljiv dizajn u novoj boji, adekvatna cena i nov Intel hardver uz Windows 10 podršku i Windows 11 "u rukavu"…

 HONOR MagicBook X 15 Izvor: SmartLife / HONOR

Kompanija HONOR iznenadila je uspavanu konkurenciju svojom MagicBook linijom računara koja je lagano bila best buy svoje klase tokom 2020. i 2021. godine.

Nova generacija računara je najzad stigla i do nas, a HONOR je uz prihvatljivu cenu AMD hardver zamenio novom generacijom Intel procesora i omogućio tranziciju na Windows 11 gotovo čim otvorite računar.

Možda će vas zanimati

1. Kvalitet izrade i dizajn

HONOR MagicBook X 15 ima prelep dizajn u novoj nijansi sive boje za koju na momenat možete da pomislite da je tamnoljubičasta.

Svakako, odlično mu stoje i jedna i druga, a koju ćete vi videti na njemu zavisi isključivo od toga kako vi vidite boje.

Kvalitet izrade je vrhunski, a kućište napravljeno od aluminijuma je peskirano tokom završne obrade, dok su ivice za razliku od modela MagicBook 14 i MagicBook 15 meke i nemaju odsjaj.

Laptop je težak tek nešto više od 1,5 kilograma i lako ćete ga nositi gde god vam zatreba, što zbog standardnih dimenzija, što zbog izuzetno tankog profila (16,9 milimetara). Dobar kvalitet izrade se spolja “prelio“ i unutra, pa je touchpad prilično prostran i veoma dobro se koristi. Tastatura je prostrana, ali i dovoljno mekana sa odličnom povratnom spregom tipki, dok je završna obrada aluminijuma takva da nema otisaka prstiju i računar je vrlo retko takoreći musav.

2. Privatnost i bezbednost

HONOR MagicBook X 15 ima video kameru integrisanu u red funkcijskih tastera, tačnije između F6 i F7 tipki, i izvlači se tek nakon pritiska na nju. Kad je u kućištu kamera je praktično odsečena od sistema i nema mogućnost snimanja kako video, tako ni audio zapisa.

Dodatno je privatnost podignuta na viši nivo korišćenjem skenera otiska prsta u On/Off tasteru, tako da se prijavljivanje na sistem i zaključavanje pojedinih aplikacija može vršiti i na taj način.

3. Telefon unutar laptopa

HONOR laptop i HONOR telefon su idealna kombinacija na više polja.

Pre svega tu je Multi-Screen Collaboration opcija, koja omogućava da se HONOR telefon projektuje na ekran laptop računara pomoću HONOR Magic-Link NFC funkcionalnosti na samom računaru. Tako svoj HONOR 50 ili neki drugih HONOR telefon koji ima NFC možete da koristite preko računara, kao da je telefon u laptopu - i to sa do tri odvojena prozora za bolji multitasking.

Osim ovoga vezom putem telefona i laptopa jednim klikom možete da šaljete slike i fajlove ili dokumenta sa jednog na drugi uređaj, a omogućena je i kolaboracija između programa na računaru i aplikacije na telefonu, pa možete koristiti delove teksta sa telefona da ga ubacite u fajl na računaru, prenesete Clipboard isečke sa telefona na računar i mnogo drugih korisnih stvari.

HONOR MagicBook X 15 puni se preko USB Type-C priključka i dolazi sa brzim punjačem od 65 vati, kojim se može puniti i telefon, pa tako imate 2u1 punjač koji će vam pomoći da u torbi nosite manje stvari.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bojan

Sto se mene tice trenutno samo HP (Hardware Problems). Nista Huawei, Žaomi, ...