Samsung Galaxy Note 3: Prvi utisci | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samsung Galaxy Note 3: Prvi utisci

Kompanija mt:s omogućila nam je da prvi u Srbiji na kratko upoznamo jedan od trenutno najjačih telefona, koji na domaće tržište stiže uskoro.

 Izvor: MONDO portal.

MONDO i mt:s predstavljaju vam najvažnije funkcije novog Samsung fableta, koji će se uskoro pojaviti u ponudi ovog operatera, zajedno sa Galaxy Gear satom, kao poklonom, za prvih 20 kupaca!

Poboljšane funkcije S Pen olovke i veći ekran optimizovan za istovremeni rad na više zadataka, pored unapređenog hardvera glavne su odlike modele treće Note generacije.

Novi Samsung GALAXY Note 3 daje odlikuje se većim i boljim ekranom i još većom snagom pri istovremenoj obradi više zadataka, a uvodi i značajna poboljšanja S Pen olovke koja sada može da se ubaci u otvor sa bilo koje strane.

Note 3 opremljen je širim (5,7 inča) Super AMOLED ekranom sa full HD rezoluciji, koji je istovremeno ugrađen u tanje (8,3 mm) i lakše (168 g) kućište, sa snažnijom i dugotrajnijom baterijom (3.200 mAh). Boje na novom Notu 3 izgledaju prirodnije i verodostojnije i nema prezasićenosti, koja odlikuje prethodnika.

Kako je istovremeno opremljen zadnjom kamerom od 13 megapiksela sa funkcijom Smart Stabilization i LED blicem visokog CRI, Samsung GALAXY Note 3 omogućava korisnicima, čak i u uslovima slabe osvetljenosti, da naprave sjajne fotke statičnih i objekata u pokretu ili akciji. Ugradnjom najveće RAM memorije u ovoj industriji od 3 GB, GALAXY Note 3 takođe donosi i brže i snažnije performanse, što se u svakodnevnom radu i te kako oseti, jer na smartfonu sve prosto leti!

Samsung GALAXY Note 3 ima mek zadnji plastični poklopac, koji ima finu teksturu pod prstima, ali nije napravljen od kože, kako su mnogi mislili. Nazubljene bočne ivice, olakšavaju korišćenje telefona, jer ga je lakše držati od prethodnika, ne dozvoljavaju mu da isklizne iz ruke, ali su opet napravljene od plastike, polikarbonata.

Novi S Pen predstavlja unapređen i moderan pristup klasičnom pisanju. Jedan jednostavan klik na taster S Pen, dok prelazi iznad ekrana, upoznaje korisnika sa Air Command funkcijom, paletom od pet funkcija koje pojednostavljuju i ubrzavaju korišćenje "pisanih" funkcija olovke i uređaja. Uz pomoć ove funkcije nema potrebe da se prebacujete između različitih ekrana i aplikacija, pamtite komande ili tražite različite menije. Funkcija Air Command vam omogućava pristup sledećim ključnim funkcionalnostima:

Action Memo omogućava korisnicima da rukom ispišu poruku i automatski pokrenu funkciju kojom se taj rukom napisani sadržaj prevodi u formatirani sadržaj. Action memo može trenutno da uspostavi poziv, doda novi kontakt, pogleda neku adresu na karti, pretraži internet, snimi zadatak na spisak zadataka koje treba ispuniti i slično.

Scrapbook omogućava korisnicima da organizuju ili pronađu sadržaj i informacije iz različitih izvora uključujući internet, YouTube i galeriju na jednom mestu, tako da lako i odjednom mogu ponovo da pristupe sakupljenom sadržaju. Kada korisnici snime sadržaj za buduću upotrebu, Scrapbook takođe skuplja i izvor tih informacija ili URL, što omogućava korisnicima da lako ponovo prikažu originalni izvor podataka.

Funkcija Screen Write snima fotografiju, veličine celog Full HD ekrana, sa stranicom koja je trenutno prikazana na uređaju i omogućava korisnicima da upišu komentare ili dodatne informacije na snimljenu fotografiju.

S Finder funkcija omogućava korisnicima da detaljno pretraže sadržaj telefona, bez obzira na vrstu sadržaja. Unošenjem ključnih reči ili filtera kao što su datum, mesto i vrsta sadržaja, korisnici mogu da pretražuju povezane dokumente, događaje, razmenjene poruke i čak i stranicu sa pomoći - sve na jednom mestu. Korisnici, uz to, mogu i da pretražuju rukom pisane sadržaje u svojim beleškama i memo aplikacijama, kao i simbole i formule.

Pen Window omogućava korisnicima da S Pen primene ne samo za crtanje skica ili pisanje beleški, već i otvaranje prozora sa aplikacijom za pravo iskustvo istovremenog rada na više zadataka. Jednostavnim crtanjem prozora bilo koje veličine, bilo gde na ekranu, korisnici mogu brzo da pokrenu neku drugu aplikaciju, kao što je YouTube, digitron ili pretraživač interneta, bez da zaustave aktivnost koja se trenutno odvija na ekranu.

Za naprednije vođenje beleški, S Note predstavlja sveobuhvatno rešenje koje omogućava korisnicima da lako pišu, organizuju, ispravljaju i pretražuju svoje beleške, kroz interfejs koji je jednostavan za upotrebu i pomoću Easy Chart funkcije za jednostavno skiciranje grafika.

Novi S Note takođe može da se sinhronizuje sa Evernote, koji stiže sa telefonom ili Samsung nalogom i može da se aktivira za pristup i uvid sa različitih uređaja. Štaviše, kada korisnik želi da sa interneta ili iz sadržaja Note 3 uređaja preuzme samo deo neke slike, napredna nova Easy Clip funkcija za lako isecanje mu omogućava da nacrta grubu ivicu oko željene slike, a zatim prevodi taj sadržaj u sliku sa daleko preciznije isečenim ivicama.

My Magazine donosi vesti, društvene medije, zabavu, kao i doživljaje sadržaja "ovde i sada" skrojene tačno prema meri korisnika. Razvijena u saradnji sa Flipboard, ova funkcija donosi integrisano potrošačko iskustvo sa izgledom modernog, dinamičnog časopisa.

Sa novim višestrukim prozorom, Multi Window, korisnici mogu neometano da se prebacuju iz jedne aplikacije u drugu bez zatvaranja prozora ili otvaranja nove strane, što omogućava bolju produktivnost i saradnju između različitih programa. Korisnici takođe mogu da pokrenu istu aplikaciju u dva prozora istovremeno. Na primer, korisnici mogu da čitaju vesti u jednom prozoru pretraživača dok pretražuju internet u drugom prozoru pretraživača, ili da pošalju instant poruku preko ChatOn funkcije prijatelju dok čitaju poruku od drugog prijatelja. Uz to, koristeći program rada Drag and Drop u okviru novog višestrukog prozora, korisnici mogu lako da prevuku određeni sadržaj, kao što je tekst ili slika, iz jednog prozora u drugi.

Pen Window iz Air view funkcije dodatno unapređuje rad na više zadataka istovremeno omogućavajući korisnicima da nacrtaju prozor na ekranu i u njemu pokrenu popularne aplikacije, dok istovremeno nastavljaju sa već pokrenutim procesima na svom GALAXY Note 3.

Unapređene funkcije Group Play, kao što je razmena video sadržaja, takođe su dostupne. Prvobitno predstavljena zajedno sa GALAXY S4, Group Play omogućava korisnicima da puštaju istu muziku, da zajedno igraju igrice i da razmenjuju dokumente. Sada ona omogućava korisnicima da razmene video sadržaje i da zajedno puste video zapise, u isto vreme u koje se ti zapisi puštaju na uređajima njihovih prijatelja. Korisnici takođe mogu da povežu do pet uređaja, prislanjajući ih jedan uz drugi, tako da dobiju "osećaj" gledanja na "velikom ekranu".

Novi GALAXY Note 3 dolazi sa poboljšanom privatnošću i bezbednošću uređaja koje donosi Samsung KNOX funkcija. Korisnici mogu lako da aktiviraju Samsung KNOX, što im omogućava da pokreću i čuvaju aplikacije i podatke koji zahtevaju pojačanu bezbednost unutar zaštićenog okruženja za izvršenje programa koji se naziva "odeljak" ("container", eng. posuda).

Bezbednost u takvom okruženju ojačana je sistemskom zaštitom Samsung KNOX od malicioznih programa ("malware") i presretačkih ("phishing") napada, kao i od pokušaja provale ("hakovanja") u fizičke uređaje, kada su uređaji ukradeni ili izgubljeni. Na primer, važne privatne fotografije ili video zapisi mogu da se čuvaju unutar takvog "odeljka" bez brige da će, zbog upada hakera, procuriti i biti objavljene. Uz to, korisnici mogu da odaberu da čuvaju poslovne aplikacije i podatke kao što su poslovni i-mejlovi, kontakti i kalendari i da omoguće IT odeljenju svog preduzeća da upravlja takvim "odeljkom" putem EAS aplikacije (Exchange ActiveSync Server, Server za razmenu sa aktivnom sinhronizacijom). Ove funkcije čine GALAXY Note 3 idealnim uređajem za BYOD (Bring-Your-Own-Device to work, ponesite sopstveni uređaj na posao).

GALAXY Note 3 je opremljen poboljšanom funkcijom Find My Mobile koja omogućava korisnicima da onesposobe telefon ukoliko je ukraden ili izgubljen. Sa potvrdom identiteta korisnika, ova tehnologija sprečava da se ukradeni telefoni resetuju na fabrička podešavanja i omogućava korisnicima da iz daljine prate ili obrišu podatke sa svojih izgubljenih ili ukradenih mobilnih telefona.

Novi Note 3 je značajno poboljšanje prethodne generacije Note uređaja, koja je bolja i u hardverskom i u softverskom smislu.

Hardverom i Galaxy Gear satom bavićemo se detaljno u kompletnom testu, koji ćemo objaviti uskoro. Fablet već sada možete rezervisati u mt:s prodavnicama, preko web shopa ili putem telefona.

Više detalja o ponudi pronađite OVDE.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi