Par klikova

Nerviraju vas zahtevi za ocenjivanje aplikacija? Evo kako da ih isključite

Ukoliko ste baš rešeni da ne ocenite aplikacije koje koristite, postoji način kako da isključite zahteve.

Izvor: Apple, Pexels

Bilo da koristite iPhone ili Android, većina aplikacija koje preuzmete na svoj uređaj će vam u jednom momentu zatražiti da ih ocenite. Međutim, problem nastaje kada takvo ponašanje postane toliko učestalo da vam već smeta.

Naravno, zahtev za ocenjivanje nije nerazuman. Ocene i recenzije pomažu developerima da isprave nedostatke u svojim aplikacijama, ali i pomažu drugim korisnicima koji žele da vide kako se ista svidela onima koji su je već instalirali.

Ukoliko ste voljni da ostavite ocenu i recenziju - odlično - međutim, razumemo kako vas može "smarati" kada se to dešava nekoliko puta na dan ili vas prekida u radu. Ipak, ukoliko odbijete da date ocenu, vrlo je verovatno da će vas aplikacija u jednom momentu opet pitati da to učinite.

Srećom, u zavisnosti od uređaja koji koristite, postoji način kako da zaustavite ove zahteve - zauvek ili privremeno. Evo i kako:

Kako zaustaviti zahteve za ocenjivanje aplikacije na iPhone telefonima

Proces zaustavljanja zahteva za ocenjivanje na iPhone uređajima je veoma jednostavan, a potrebno vam je samo par klikova.

  • Otvorite "Settings"
  • Pronađite "App Store"
  • Isključite opciju "In-App Ratings & Reviews"

Kako zaustaviti zahteve za ocenjivanje aplikacija na Android telefonima

Nažalost, moraćemo da vas razočaramo - Android korisnici nemaju opciju da zaustave zahteve za ocenjivanje aplikacija.

Ukoliko ste vlasnik Android uređaja, preostaje vam jedino da ocenite aplikaciju i rešite se zahteva jednom za svagda, ali i da je prevarite privremeno da ste je ocenili. Sve što je potrebno da uradite jeste da prihvatite ocenjivanje, a zatim da se momentalno vratite nazad u aplikaciju. Što se aplikacije tiče, vi ste svoj posao obavili, međutim, može se desiti da od vas ponovo zatraži da je ocenite nakon ažuriranja.