Kad Windows "zakuca": Microsoft ima novu aplikaciju kojom ćete moći da ubrzate računar sa samo nekoliko klikova | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad Windows "zakuca": Microsoft ima novu aplikaciju kojom ćete moći da ubrzate računar sa samo nekoliko klikova

Aplikacija PC Manager je prvobitno objavljena još u oktobru 2022. godine, a tek sada je konačno izašla iz test faze i postala dostupna za preuzimanje

Nakon dve godine testiranja, Microsoft je korisnicima Windows-a dao mogućnost da sami mogu da poboljšaju performanse operativnog sistema na svojim računarima pomoću dugo očekivane aplikacije PC Manager, koja je konačno postala dostupna putem Microsoft Store prodavnice.

Aplikacija korisnicima omogućava da optimizuju performanse svog računara proverom "zdravlja" Windows-a, menadžmentom prostora za skladištenje i uskladištenim fajlovima, i drugim podešavanjima.

Ona takođe sadrži Toolbox meni koji omogućava jednostavan i praktičan pristup osnovnim alatima na računaru kao što su diktafon, Bing prevodilac, konvertor valuta, kalkulator ili folder sa snimcima ekrana, prenosi Windows Central.

PC Manager bi korisnicma trebalo da pomogne da sve to obave u samo nekoliko klikova i time poboljšaju performanse Windows-a 10 ili Windows-a 11 na svom računaru.

Aplikacija je prvobitno objavljena još u oktobru 2022. godine, a tek sada je konačno izašla iz test faze i postala dostupna za preuzimanje.

Aplikacija korisnicima donosi nekoliko funkcija namenjenih održavanju računara u dobrom stanju, kada je o softverskim performansama reč, a to podrazumeva: optimizovanje performansi i iskoristivosti RAM memorije, brisanje nepotrebnih fajlova sa računara, analizu i rešavanje problema operativnog sistema, antivirus zaštitu.

Osim osnovnog održavanja sistema, aplikacija donosi i dodatne funkcije: "plivajući" toolbar sa indikatorom iskorišćenosti RAM-a, mogućnost "pinovanja" prečica za brz pristup sajtovima, kao i prečice za pristup određenim alatima.

Microsoft PC Manager je dostupan za operativne sisteme Windows 10 i Windows 11 (x64 i ARM).

BONUS VIDEO:

Kako je izgledao Windows 1.0
Izvor: YouTube / Computer Clan

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA