Skrivena Samsung funkcija koju nećete naći na iPhone telefonima | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skrivena Samsung funkcija koju nećete naći na iPhone telefonima

Autor Ilija Baošić

Aktivirajte Samsung Secure Folder i zaštitite svoju privatnost od radoznalih očiju

 Skrivena funkcija Samsung telefona - Secure Folder Izvor: YouTube / mobiscrub / Screenshot

S obzirom da se proizvođači Apple i Android telefona neprestano međusobno nadmeću, jaz između korisničkog iskustva ova dva tabora se poslednjih godina samo smanjio. Danas je poređenje iPhone i Android uređaja veoma nijansirana stvar.

Nije neuobičajeno videti korisnike iPhone telefona koji traže da Apple unese neke Android funkcije na iPhone i obrnuto. Jedan takav primer je mogućnost kreiranja bezbedne fascikle na Samsung uređajima.

Ako želite da određene fotografije, video zapise ili bilo koju vrstu datoteke ili aplikacije sačuvate od radoznalih očiju, postavljanje bezbedne fascikle je prilično izvodljivo rešenje. Implementacija nije baš tako elegantna kao nešto što biste videli Apple uređajima, ali to ne bi trebalo da bude veliko iznenađenje.

Kako napraviti bezbednu fasciklu

Da biste napravili Secure Folder na svom Samsung uređaju, otvorite Settings, a zatim dodirnite Biometrics and security. Odatle izaberite opciju Secure Folder.

Kada to uradite, imate opciju da podesite koju vrstu bezbednosti želite da koristite za zaštitu fascikle. Na primer, možete podesiti PIN, koristiti lozinku ili čak postaviti pattern. Takođe je moguće koristiti autentifikaciju otiskom prsta kako biste otključali svoju bezbednu fasciklu.

Kada to uradite, možete da dodajete aplikacije ili datoteke u bezbednu fasciklu, koja bi trebalo da se pojavi na početnom ekranu i ekranu aplikacija. Odavde, sve što treba da uradite je da otvorite fasciklu, pritisnete "plus" ikonicu i izaberete "Add Apps". Isti postupak možete koristiti za dodavanje izabranih datoteka u fasciklu, tako što ćete dodirnuti tri vertikalne tačke.

"Kada aplikaciju koju ste već instalirali na telefonu premestite u bezbednu fasciklu, kreira se kopija aplikacije. Moći ćete da se prijavite na kopiju aplikacije u bezbednoj fascikli koristeći nalog koji se razlikuje od originalne verzije. Ako želite da imate aplikaciju samo u bezbednoj fascikli, moraćete da deinstalirate verziju aplikacije sa ekrana aplikacija", objašnjava Samsung.

Kako sakriti svoju bezbednu fasciklu

Ako želite dodatni sloj privatnosti, možete sakriti svoju bezbednu fasciklu. To možete učiniti tako što ćete u otići nazad u Settings >Biometrics and security >Secure Folder i isključiti opciju Show icon on Apps screen. Videćete upozorenje sa pitanjem da li ste sigurni da želite da je sakrijete. Izaberite "Hide" da biste potvrdili i spremni ste.

Da biste pristupili sakrivenoj bezbednoj fascikli, Samsung savetuje da prevučete "nadole sa vrha ekrana sa dva prsta da biste otkrili Quick Panel". Kada to uradite, pritiskom na "plus" dugme dodajte Secure Folder u ponuđene opcije i dobićete mogućnost da ga brzo skrivate i otkrivate.

Kao što smo već rekli, ne baš najelegantnije rešenje, ali je ipak odlična opcija. Apple nema potpuno paralelno rešenje, iako je moguće zaključati aplikaciju Notes, kako bi osetljive beleške ostale privatne.

Ne mora svako da zna šta čuvate na svom telefonu, zar ne?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 6

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ProlazNIK

Ok je što je Samsung fabrički ubacio zaključavanje foldera, ima mnoštvo aplikacija koje to rade. Kad sam koristio Xiaomi iz podršku MIUI dobra stvar je Second space, pa se tu doda sve što treba pod ključ, Honor npr. ima Dual apps, za one koji koriste više naloga za društvene mreže. Aktiviranjem developer opcija mogućnosti za kontrolu se proširuju. Po meni najjača stvar koju sam na Honoru izveo, a mogu da ubace u fabrički default, da različiti otisak otvara potpuno drugačije telefon. Tako da nema crtanja patterna ili lozinki, kao dva telefona u jednom, a jedan drugi "ne vide".

Daki

Ovo je za one sto instaliraju 2 antivirusa 😅

Tajna

Dobro vece svima, treba mi pomoc, u Google nalogu se u istoriji kod deteta pojavljuje stalno messaging. Kada pogledam u obicne poruke, nema obicnih poruka u to vreme. Dete ima 16 godina i bojim se da nesto krije. Pojavljuje se stalno i samsung android incaliui i samsung android dialer, ali valjda su to aplikacije kupljene uz telefon, a nisu i one naknadno instalirane i putem njih se ne krije nista. Napominjem da cerku gajim sama i bojim se da ne upadne u neki problem . Ima Samsung A 32. Hvala unapred.