Skrivena Samsung funkcija koju nećete naći na iPhone telefonima | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skrivena Samsung funkcija koju nećete naći na iPhone telefonima

Autor Ilija Baošić

Aktivirajte Samsung Secure Folder i zaštitite svoju privatnost od radoznalih očiju

 Skrivena funkcija Samsung telefona - Secure Folder Izvor: YouTube / mobiscrub / Screenshot

S obzirom da se proizvođači Apple i Android telefona neprestano međusobno nadmeću, jaz između korisničkog iskustva ova dva tabora se poslednjih godina samo smanjio. Danas je poređenje iPhone i Android uređaja veoma nijansirana stvar.

Nije neuobičajeno videti korisnike iPhone telefona koji traže da Apple unese neke Android funkcije na iPhone i obrnuto. Jedan takav primer je mogućnost kreiranja bezbedne fascikle na Samsung uređajima.

Možda će vas zanimati

Ako želite da određene fotografije, video zapise ili bilo koju vrstu datoteke ili aplikacije sačuvate od radoznalih očiju, postavljanje bezbedne fascikle je prilično izvodljivo rešenje. Implementacija nije baš tako elegantna kao nešto što biste videli Apple uređajima, ali to ne bi trebalo da bude veliko iznenađenje.

Kako napraviti bezbednu fasciklu

Da biste napravili Secure Folder na svom Samsung uređaju, otvorite Settings, a zatim dodirnite Biometrics and security. Odatle izaberite opciju Secure Folder.

Kada to uradite, imate opciju da podesite koju vrstu bezbednosti želite da koristite za zaštitu fascikle. Na primer, možete podesiti PIN, koristiti lozinku ili čak postaviti pattern. Takođe je moguće koristiti autentifikaciju otiskom prsta kako biste otključali svoju bezbednu fasciklu.

Kada to uradite, možete da dodajete aplikacije ili datoteke u bezbednu fasciklu, koja bi trebalo da se pojavi na početnom ekranu i ekranu aplikacija. Odavde, sve što treba da uradite je da otvorite fasciklu, pritisnete "plus" ikonicu i izaberete "Add Apps". Isti postupak možete koristiti za dodavanje izabranih datoteka u fasciklu, tako što ćete dodirnuti tri vertikalne tačke.

"Kada aplikaciju koju ste već instalirali na telefonu premestite u bezbednu fasciklu, kreira se kopija aplikacije. Moći ćete da se prijavite na kopiju aplikacije u bezbednoj fascikli koristeći nalog koji se razlikuje od originalne verzije. Ako želite da imate aplikaciju samo u bezbednoj fascikli, moraćete da deinstalirate verziju aplikacije sa ekrana aplikacija", objašnjava Samsung.

Kako sakriti svoju bezbednu fasciklu

Ako želite dodatni sloj privatnosti, možete sakriti svoju bezbednu fasciklu. To možete učiniti tako što ćete u otići nazad u Settings >Biometrics and security >Secure Folder i isključiti opciju Show icon on Apps screen. Videćete upozorenje sa pitanjem da li ste sigurni da želite da je sakrijete. Izaberite "Hide" da biste potvrdili i spremni ste.

Da biste pristupili sakrivenoj bezbednoj fascikli, Samsung savetuje da prevučete "nadole sa vrha ekrana sa dva prsta da biste otkrili Quick Panel". Kada to uradite, pritiskom na "plus" dugme dodajte Secure Folder u ponuđene opcije i dobićete mogućnost da ga brzo skrivate i otkrivate.

Kao što smo već rekli, ne baš najelegantnije rešenje, ali je ipak odlična opcija. Apple nema potpuno paralelno rešenje, iako je moguće zaključati aplikaciju Notes, kako bi osetljive beleške ostale privatne.

Ne mora svako da zna šta čuvate na svom telefonu, zar ne?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Komentari 4

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Daki

Ovo je za one sto instaliraju 2 antivirusa 😅

Tajna

Dobro vece svima, treba mi pomoc, u Google nalogu se u istoriji kod deteta pojavljuje stalno messaging. Kada pogledam u obicne poruke, nema obicnih poruka u to vreme. Dete ima 16 godina i bojim se da nesto krije. Pojavljuje se stalno i samsung android incaliui i samsung android dialer, ali valjda su to aplikacije kupljene uz telefon, a nisu i one naknadno instalirane i putem njih se ne krije nista. Napominjem da cerku gajim sama i bojim se da ne upadne u neki problem . Ima Samsung A 32. Hvala unapred.

Robi

@Tajna Da razjasnimo, ovdje nije riječ o nadzoru djeteta od 10 ili 12 godina nego djevojke od 16 godina. To se zove špijuniranje. Klinci danas sa 14 ( i manje ) već puše, piju i imaju intimne odnose , pa shodno s tome, sa 16 god jako dobro znaju šta rade ! S toga , ako nemate otvoren odnos sa svojom ćerkom pa vam ne želi reći određene stvari, onda očito S RAZLOGOM krije to što krije. Provjeravanje bračnog partnera mi ima smisla, ali špijuniranje vlastite ćerke / sina je po meni bolesno i osoba koja to radi ima teži psihički problem i to vodi do još većeg nepovjerenja i trajmo nepopravljivog odnosa. Meni je moja majka kad sam bio klinac prevrnula svaku rupu u stanu i odvijačem obila malu škrinjicu da bi mi čitala dnevnik, jedino mjesto gdje sam mogao reć sve što mislim jer papir ne priča okolo. Nakon toga nikad joj ništa više nisam pričao. Više od 10 godina sam bio ozbiljno bolestan, nikad joj nisam rekao šta je a o intimnim problemima i starima, nikad više ni slova nije saznala. Više su moji prijatelji znali o meni od nje. Tako da .... špijuniranje i patološka ( bolesna ) potreba za nadzorom vlastitog djeteta koje više nije djete, je mač sa dvije oštrice. Imate li način kako da kroz razgovor vam ćerka prepriča svoj dan ili kaže svoje probleme ili ...... ste li vi ....kao moja majka ? Odgovor je svima vidljiv u vašem ovdje postavljenom pitanju , ali vi ga sigurno nemate sebi snage priznat niti ga vidite. L.p

Najnovije

Uređaji

Testovi