WINDOWS 10 I BLUETOOTH SE NAJZAD BOLJE SLAŽU: Podržan AAC prenos i dodato lakše brzo uparivanje slušalica | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WINDOWS 10 I BLUETOOTH SE NAJZAD BOLJE SLAŽU: Podržan AAC prenos i dodato lakše brzo uparivanje slušalica

Potražite Windows 10 ažuriranje, možda je olakšano Bluetooth povezivanje sad stiglo i do vas!

  Izvor: MONDO / LG

Kompanija Windows u aprilu ja najavila da će sa 21H1 Windows 10 ažuriranjem konačno stići poboljšan Bluetooth rad.

Ovo uključuje podršku za Advanced Audio Coding (AAC) Bluetooth prenos, uz dosadašnju podršku za SBC i AptX, ali i nov, lakši način uparivanja svih uređaja, posebno slušalica.

Možda će vas zanimati

Windows 10 nakon pomenutog ažuriranja softvera donosi tzv. Brzo uparivanje, kako to Microsoft zove na srpskom jeziku.

Brzo uparivanje je nalik onom na telefonima i radi gotovo identično - dovoljno je aktivirati Bluetooth na Windows 10 mašini i OS će pronaći Bluetooth slušalice u dometu, koje moraju biti u režimu uparivanja.

Kad Windows 10 otkrije slušalice pitaće vas da ih uparite sa sistemom i to je sve što vi treba da uradite, sve ostalo srediće OS konačno umesto vas. Nakon prvog uparivanja slušalice će se sa Windows 10 sistemom uparivati automatski, kao što se to dešava na telefonu - čim ih uključite ili otvorite kutijicu u kojoj ih nosite i punite.

U podešavanjima Bluetooth opcija uvek možete da odaberete za šta ćete tačno koristiti slušalice - za glas, muziku ili oboje. Takođe, sve slušalice koje podržavaju režim povezivanja na više uređaja radiće sa Windows 10 računarom dok se na njemu reprodukuje multimedija ili održavaju sastanci i automatski će preuzeti vezu kad nešto budete radili na telefonu ili tabletu, prilikom poziva, recimo.

Pogledajte kako sve protiče korak po korak u galeriji:

Windows 10 je konačno sredio i Bluetooth profile, pa više neće zbunjivati aplikacije koje slušalice da koriste, a dodati su i novi dijalozi i iskačući prozori za lakše praćenje uparivanja i podešavanja Bluetooth slušalica i drugih uređaja.

Da biste imali sve ove nove opcije potrebno je da na vaš računar stigne 21H1 Windows 10 update.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA