PROMENITE FACEBOOK NEWS FEED KAKO VAMA ODGOVARA: Kako da podesite objave na društvenoj mreži | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PROMENITE FACEBOOK NEWS FEED KAKO VAMA ODGOVARA: Kako da podesite objave na društvenoj mreži

Opcije koje korisniku daju veću slobodu!

  Izvor: SMARTLife/ Unsplash/ Firmbee

Facebook je najavio velike promene kada je u pitanju njihov algoritam, zbog kog su često bili na udaru kritika jer je isti doprineo raznim neželjenim efektima, kao što je na primer povećanje nasilja.

Sada je ta društvena mreža konačno odlučila da korisniku da izbor!

Možda će vas zanimati:

Oni su objavili da planiraju da u potpunosti odustano od tog algoritma, koji sam određuje šta želite da vidite umesto da jednostavno pokazuje objave po hronološkom redu, prenosi PhoneArena. Sada je ta kompanija uvela novine koje će omogućiti da kontrolišete šta želite da vidite na svom zidu i ko može da komentariše po vašim objavama. U nastavku teksta ćemo vam pokazati kako te opcije da podesite!

Kako da sortirate Facebook vesti/objave da vam izlaze najnovije 

Android - U gornjem desnom uglu Facebook aplikacije se nalaze tri linije (pored zvonceta/notifikacija), tu se nalazi opcija Most recent (Najnovije).
iOS - Podrška za najnovije vesti na iPhone telefonima još uvek nije dostupna, ali Facebook ističe da će stići.
Računari - Na levoj strani ekrana kliknite na See More > Favorites.Tu se nalazi opcija najnovije, ukoliko želite da vratite stari algoritam jednostavno kliknite na početnu stranu, to jest Home.

Izaberite ko može da komentariše na vašim objavama

Možete da onemogućite pristup strancima, pa čak i vašim prijateljima tako što izaberete ko može da komentariše na vaše objave. Facebook vam je dao mogućnost da cenzurišete ljude.

Android - Tri linije u gornjem desnom uglu, potom idite na Settings & Privacy > Settings > Public Post Comments
iOS - Tri linije na meniju koji se nalazi na samom dnu Facebook aplikacije, potom idite na Settings & Privacy > Settings > Public Post Comments
Računari - U gornjem desnom uglu se nalazi strelica koja pokazuje ka dole (pored zvonceta), potom idite na Settings & Privacy > Settings > Public Post Comments.

Izaberite najomiljenije korisnike, njihove objave ćete viđati najčešće

Facebook vam dozvoljavate da stavite do 30 ljudi ili stranica na specijalnu listu koja će potom njihove objave da uvek pokazuje na zidu.

Android - Kliknite na tri linije, nađite See More > Favorites > Manage Favorites opciju. Kako biste dodali najomiljenije, koristite traku za pretragu kako bi pronašli prijatelje i stranice koje želite da dodate. Na istom ekranu se nalazi i lista vaših prijatelja i lajkovanih stranica koje je Facebook izdvojio, jednostavnim klikon na Add možete da dodate prijatelje na listu najomiljenijih.
iOS - Tri linije na meniju koji se nalazi na samom dnu Facebook aplikacije, ili samo ukucajte Favorites u pretraživaču te aplikacije.
Računari - Kliknite na See More > Favorites > Manage Favorites na meniju sa leve strane.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA