TELEFON VAM SE PREGREVA? Problem je verovatno u ovim stvarima! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TELEFON VAM SE PREGREVA? Problem je verovatno u ovim stvarima!

Moguće da je vaš telefon zahvatio virus, zbog čega ima povišenu temperaturu!

  Izvor: MONDO / OnePlus

Pregrevanje Android telefona može biti uzrokovano mnogim faktorima.

Najčešće se to događa kada igrate video igre na vašem uređaju, ali nekada i neke najprostije radnje dovode do zagrevanje telefona.

Možda će vas zanimati:

Ukoliko se vaš telefon pregreva pri normalnom korišćenju, poput slanja poruka ili surfovanja internetom, potrebno je naći uzrok, ako se ipak ohladi nakon nekoliko minuta, to se smatra sasvim normalnim. U nastavku pogledajte šta dovodi do zagrevanja telefona.

Korišćenje kamere

Telefoni koji imaju ugrađenu kameru visokog kvaliteta ponekad se mogu pregrejati nakon dugog snimanja. Ta pojava nije toliko česta, obično je vezana za podešavanja. Povećanu temperaturu može uzrokovati visoka rezolucija snimanja, veliki broj slika u sekundi (odnosno FPS), osvetljenost ekrana i temperatura same okoline! Veoma dobar primer pregrevanja uzrokovano kamerom je kada korisnik snima sa sve zaštitnom maskom na otvorenom suncu.

Malware i virusi

Tvorci pošasti kao što su malwer i virusi, uopšte ne zanima vaš uređaj, već samo podaci koji se nalaze na njemu. Isti utiču da se vaš telefon zarazi što dovodi do otežan rada uređaja, a samim tim i do zagrevanja. Ukolimo mislite da je vaš pametni telefon pokupio virus, instalirajte antivirus i obavite skeniranje!

Zaštitne maske

Ukoliko maska nema otvor za ventilaciju, ona može pregrejati uređaj. Većina su napravljene od plastike, pogotovo one jeftinije, dok ni one od kože ne pomažu kada je u pitanju temperature vašeg telefona. Prisustvo maske usporava process hlađenja vašeg telefona koji ispušta toplinu.

Punjač

Ukoliko često punite vaš telefon do maksimuma, to jest sto posto, sasvim je izvesno da će se pri punjenju njegova temperature povećati. Ako je ispravan uređaj, pregrevanje ne bi smelo biti toliko očito. Sasvim je moguće da je problem u samom punjaču ili kablu. Koristite punjač kojeg ste dobili uz telefon.

Kako zaustaviti pregrevanje?

Rešenje zavisi od situacije. Ukoliko koristite neku aplikaciju, a osećate da raste temperatura vašeg telefona, najbolje je da izađete iz nje. Tokom toplog dela godine i sunce može da bude faktor povećane temperature vašeg uređaja, nađite hladovinu za vas i vaš telefon. Nemojte da koristite zahtevne aplikacije i zadatke dok je pametni telefon priključen na punjač. Najefektivnije rešenje je da izvadite uređaj iz maske i da ugasite telefon dok se ne ohladi.

Koliko često koristite vaš telefon i da li imate problem sa pregrevanjem?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Mondo / Tportal)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA