Kako aktivirati Apple Pay, kako radi, koje banke su podržane (VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako aktivirati Apple Pay, kako radi, koje banke su podržane (VIDEO)

Apple Pay je stigao u Srbiju, evo u kojim bankama je dostupna usluga, na kojim uređajima i kako je aktivirati i koristiti.

  Izvor: MONDO / Apple

Nakon dolaska AppStore prodavnice u Srbiju stigle su nam najzad i brojne digitalne Apple usluge i servisi, a od 30. juna nam je na raspolaganju i nova usluga beskontaktnog plaćanja.

U ovom tekstu ćete naučiti:

  • Šta je Apple Pay usluga
  • Koliko je sigurna Apple Pay usluga
  • Gde se može koristiti Apple Pay
  • Koje banke nude Apple Pay
  • Kako se podešava Apple Pay i Wallet aplikacija
  • Kako se plaća Apple Pay uslugom.

Možda će vas zanimati

Apple Pay je sigurniji način plaćanja, koji štiti podatke, pomaže korisnicima da izbegnu davanje svoje platne kartice prodavcima na kasi, dodirivanje POS terminala pri ukucavanju PIN koda i razmenu gotovine, koristeći kapacitet iPhone-a za sigurnost svake transakcije.

Svako plaćanje putem Apple Pay-a je sigurno budući da se identifikacija vrši putem Face ID, Touch ID ili lozinke uređaja, kao i jednokratnim dinamičkim bezbednosnim kodom. Apple Pay usluga može da se koristi u prodavnicama, apotekama, restoranima, kafićima, u taksiju i na mnogim drugim prodajnim mestima, koji nude POS terminale za plaćanje i plaćanje bez kontakta. Apple Pay olakšava kupovinu hrane ili dostavu namirnica, onlajn kupovinu, transport i parking, među brojnim drugim stvarima. Korisnici imaju priliku da koriste Apple Pay kako bi vršili brže i komfornije kupovine u aplikacijama ili na vebu u Safari pregledaču interneta, i to bez kreiranja naloga ili ponovljenog unosa kontakt podataka o dostavi i plaćanju.

ProCredit i Raiffeisen i OTP banka su prve banke u Srbiji, koje omogućavaju Apple Pay uslugu svojim Mastercard tj. VISA korisnicima. Ova usluga biće dostupna svim klijentima pomenutih banaka, koji imaju iPhone, Apple Watch, iPad ili Mac računar, aktivan račun u banci i jednu od Mastercard tj. VISA platnih kartica.

Od trenutka kad banka izdavalac Mastercard ili VISA kartice omogući Apple Pay uslugu svojim korisnicima, Apple uređaj postaje novčanik, koji se veoma lako podešava. Potrebno je pre svega AppStore podesiti na Srbiju, a onda i u okviru iPhone telefona ili drugog Apple uređaja otvoriti Wallet aplikaciju, izabrati + i pratiti dalje korake za dodavanje Mastercard ili VISA kreditne ili debitne kartice.

Apple Pay kako dodati karticu u Apple Wallet, Apple Pay Srbija video (MobIT)
Izvor: Apple

Jednom kad korisnik doda svoju karticu na iPhone, Apple Watch, iPad ili Mac, istog trenutka može da počne da koristi uslugu Apple Pay na svom uređaju. Pri tom, korisnici će i dalje imati pristup svim promocijama i pogodnostima, koje im i inače omogućavaju Mastercard, VISA ili banka izdavalac.

Sigurnost i privatnost predstavljaju srž saradnje kompanija Apple i obe kompanije izdavača kartica zato uvek kad koristite svoju debitnu ili kreditnu karticu u okviru Apple Pay mobilnog novčanika, na uređaju niti na Apple serverima se ne čuva stvarni broj vaše kartice, već se za dati uređaj dodeljuje jedinstveni broj ili token, koji je enkriptovan i bezbedno sačuvan u sigurnom elementu na uređaju na sertifikovanom čipu, koji je kreiran da bezbedno čuva informacije na uređaju, što predstavlja industrijski standard.

Ako imate problema sa podešavanjem i korišćenje Apple Pay usluge pogledajte Apple video tutorijale u vezi s tim i kontaktirajte pozivne centre svojih banaka.

Komentari su vaši, kao i uvek - i tu imate priliku da pomognete jedni drugima!

Budite informisani bolje od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Apple Pay kako se plaća Apple Pay Srbija video (MobIT)
Izvor: Apple

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA