Zašto je tako teško napustiti Apple i iPhone i preći na Android (VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto je tako teško napustiti Apple i iPhone i preći na Android (VIDEO)

Priča korisnika iz njihovog iskustva.

  Izvor: MONDO/Goran Sivački

Poznato je da korisnici iPhone uređaja ostaju verni svom telefonu gotovo zauvek.

Ako tome dodate i neki dodatni Apple uređaj - AirPods, Apple Watch, MacBook ili Mac računar, onda stvari postaju sve teže, jer je Apple ekosistem verovatno najbolje objedinjen i izbalansiran sistem uređaja na svetu - priznali vi to ili ne!

Možda će vas zanimati:

Korisnici Apple uređaja, prevashodno iPhone telefona, navikli su na iMessages aplikaciju, koja poruke sinhronizuje širom Apple ekosistema. To je jedan od razloga zašto korisnici ostaju privrženi ovom proizvođaču. Možda ima istine u priči da Apple korisnici osećaju potrebu da se dopisuju isključivo i samo sa drugim Apple korisnicima, što im pokazuju oblačići u iMessages-u, ali to sad i nije toliko važno, koliko činjenica da je iMessages cilj, kojem streme i drugi proizvođači telefona i kompjutera (Samsung sa Windows integracijom, Huawei sa svojim računarima i ostali).

Jednom, kad biste hteli da pređete na Android to znači da biste morali da izbrišete svoju iMessages registraciju i izgubite sve što taj sistem donosi. To je malo koji korisnik ovog servisa spreman da učini, a i procedura je prilično mučna, objašnjava Mišel Jan, novinarka Business Insider sajta i dugogodišnja korisnica iPhone telefona, koja je neko vreme provela na Android platformi. “Ako vam neko nakon odlaska na Android pošalje iMessage - nećete je dobiti, a isto je i sa grupnim iMessages dopisivanjima, koje ćete morati da podesite ispočetka“, naglasila je novinarka.

iCloud je sledeći korak, kao platforma, koja na jednom mestu za sve uređaje drži na okupu vaše napomene, poruke, slike, video snimke, kalendar, Safari stranice i mnoge druge stvari. Jednom kad pređete na Android izgubićete sve to. Ne postoji iCloud aplikacija za Android niti će je Apple napraviti u budućnosti. S druge strane, ako koristite Google Drive, onda će vam biti lakše da pređete na Android.

Sledeća stvar su fotke, koje ostaju na iPhone uređaju. iPhone nije najlakši za saradnju sa slanjem fotografija, a za to ćete morati da preuzmete neku od aplikacija, koja radi i na jednom i na drugom uređaju.

Aplikacije sa iOS sistema neće vam biti dostupne na Android sistemu i tako je sa većinom Apple aplikacija. Ono što ne smete zaboraviti jeste i činjenica da iOS nalog ne odgovara Android nalogu i da ćete morati da krenete ispočetka sa kupovinom svih omiljenih aplikacija za Android. To će vas koštati u zavisnosti od toga koliko ste aplikacija i stvari u njima kupili na iOS-u. Ipak, ako ste se za registraciju na neke servise koristili Facebook ili GMail, onda ćete te aplikacije koristiti na isti način sa iOS ili Android sistemom.

AirDrop je još jedan opcija, koja savršeno radi između Apple uređaja i omogućava vam da bilo koje fajlove među telefonima, računarima, tabletima i laptopovima sa Apple potpisom prebacujete u sekundi ili sekundama.

Na Android uređajima nema ni Apple aplikacija. Ne kažemo da su sve sjajne ili da ih sve i koristite, ali najpopularnije među njima više vam neće biti dostupne. Tu mislimo pre svih na FaceTime, Apple News, Voice Memo, Podcasts, Health, Wallet ili Apple Maps.

Apple Watch, ako ga imate, kad pređete na Android postaje beskoristan. AirPods više nećete biti u prilici da uparite brzo i lako, takođe, baš kao što će vam postati beskorisni svi kablovi, kojima povezujete iPhone za druge uređaje iz vaše okoline.

I na kraju, iako Android proizvođači izlaze na tržište sa boljim načinima da prebacite svoje iOS stvari na Android, Apple ne čini ništa da bi taj put olakšao, što je i logično, jer zašto bi to i uradio?!

iPhone tj. Apple sistem i dalje ostaje izolovano ostrvo, na kojem je sve još uvek bolje povezano, nego što je to slučaj sa Android telefonima, bez obzira na to o kojem se proizvođači u Android ekosistemu radi.

Kakva su vaša iskustva o prelasku sa iPhone na Android platformu?

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

iPhone 11 Pro — It’s tough out there — Apple
Izvor: Apple

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA