OBAVEZNO aktivirajte ovu opciju na svom telefonu! (FOTO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OBAVEZNO aktivirajte ovu opciju na svom telefonu! (FOTO)

Bolje je sprečiti, nego lečiti! Verujte nam, ovo pišemo iz našeg iskustva!

  Izvor: MONDO/Goran Sivački

Korisnici Samsung telefona trebalo bi, bez izuzetka, da aktiviraju Samsung nalog na svojim uređajima. Ovog puta bavimo se Samsung telefonima, ali bi isti savet trebalo da slede i korisnici svih drugih marki telefona, čiji proizvođači imaju sličnu uslugu!

Samsung nalog je besplatan, ne traži od vas nikakve posebne dozvole i jednom kad ga registrujete dobijate punu kontrolu nad vašim uređajem i u mogućnosti ste da mu pristupite čak i kad je izgubljen, ukraden, zaključan ne vašom krivicom i u drugim nezgodnim situacijama.

Možda će vas zanimati:

Samsung Account ćete biti u prilici da otvorite prilikom prvog uključivanja telefona. Nije bitno koliko vaš telefon košta niti kojoj seriji pripada, ali je važno da na svom Galaxy telefonu registrujete Samsung nalog. Ako ste registraciju naloga prilikom prvog setovanja telefona preskočili Samsung Account ćete pronaći u pretrazi opcija u Settings meniju.

U pretragu kucajte Remote Unlock odnosno Daljinsko otključavanje opciju, koja će vas prebaciti na Find My Phone tj. Pronađi moj mobilni opciju. Pred vama će se pojaviti meni u kojem ćete prvo morati da registrujete Samsung nalog (ako to već niste učinili), i to koristeći važeću mejl adresu i kreiranjem lozinke. Zapamtite dobro te podatke i aktivirajte baš uslugu s početka ovog pasusa.

Ova usluga tj. Daljinsko otključavanje pomoći će vam i biće vaše jedino rešenje za pristup uređaju, ako se desi da on bude nesmotreno zaključan ili se telefon zaključa sam od sebe usled neke nepredviđene situacije (a to se dešava, verujte nam iz iskustva vam ovo sve pišemo). Recimo, dešava se da ne isključite opciju zaštite ekrana od slučajnih dodira i tako nehotice promenite svoju kombinaciju za otključavanje telefona, a niste registrovali PIN, otisak ili skeniranje pogleda ili lica (kažemo vam, ovo je realna situacija, koja nam je napravila pakao u redakciji, a nema veze sa Samsung-om niti bilo kojim drugim proizvođačem telefona, jednostavno, ne obratimo pažnju na neke od stvari i slučajno napravimo problem sami sebi) i praktično ostajete bez svojih podataka u telefonu.

U toj situaciji Samsung je nalog ključan, jer preko sajta findmymobile.samsung.com imate mogućnost da pristupite svom uređaju i otključate ga, čak i kada ne znate novu kombinaciju za otključavanje. Uređaj čak i ne mora da bude tu, pored vas. Vaš mejl i lozinka Samsung naloga dovoljan su dokaz da ste to vi i tako imate mogućnost da daljinski, preko interneta pristupite opet svom uređaju, koji se slučajno zaključao sam od sebe novom kombinacijom u džepu jakne, pantalona, u torbi ili ko zna gde.

Da biste imali na raspolaganju sve daljinske opcije, odnosno one, koje možete da izvršavate preko Samsung naloga, potrebno je da u okviru istog menija uključite i opcije Daljinske komande i Daljinsko otključavanje, naravno. Tek tada bićete u prilici da preko Samsung naloga i gore navedene adrese daljinski otključate svoj telefon.

Osim daljinskog otključavanja Samsung nalog vam omogućava da pravite kopije podataka, i to: Bluetooth veze i sigurne uređaje, Kalendar, Kontakte, Podaci o tastaturi, Podsetnike, Samsung beleške, Samsung Pass i Galeriju (do 15 GB, koliko je maksimalan kapacitet po Samsung nalogu). Automatski možete da sinhronizujete i Poruke (SMS i MMS), aplikacije iza Google Play i Samsung Store-a, izgled početnih ekrana sa rasporedom ikonica, telefonski brojčanik sa pozivima, sat i alarme, dokumenta i Bixby podešavanja.

Na taj način imaćete na svakom sledećem telefonu sva svoja podešavanja i važne podatke, uključujući aplikacije i izgled menija kao na onom, koji ste koristili pre njega, koristeći samo Samsung nalog i Wi-Fi mrežu (za preuzimanje bilo kakvih podataka zahteva se Wi-Fi veza zbog obimne količine podataka, koja se prenosi ka telefonu).

NAPOMENA #1: Da onemogućite slučajno aktiviranje ekrana dok vam je telefon u džepu ili tašni pratite putanju Podešavanja > Ekran > Zaštita od slučajnih dodira > Uključi. Na taj način ekran će ostati zaključan kad telefon ne detektuje “radno okruženje“ tj. uobičajen režim rada (kad je telefon podignut, u ruci i slično.

NAPOMENA #2: Ukoliko vaš proizvođač telefona nema ovakvu ili sličnu uslugu vi na raspolaganju imate sličan servis, koji nudi Google kompanija za svaki Android telefon. O tome smo pisali na OVOM linku.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi s ovom temom - čekamo ih, kao i do sada u komentarima i odgovorićemo na svako od njih!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi