Novi tip navigacije najzad stigao i do nas (FOTO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi tip navigacije najzad stigao i do nas (FOTO)

Google je i u Srbiji aktivirao navigaciju u proširenoj realnosti, koja na vrlo dobar način rešava problem snalaženja u prostoru.

  Izvor: MONDO portal / Google / Google Maps

Nedavno smo pisali o Google Maps AR, odnosno Google Mape PR navigaciji, kako ju je Google preveo kod nas (PR od proširena realnost). Ukratko, ovaj tip navigacije omogućava korisnicima da pomoću velikih znakova plasiranih kroz objektiv kamere u realnom vremenu i realnom okruženju vide tačno na koju stranu bi trebalo da idu ili kojim putem da se upute kad izađu sa stanice, iz metroa i slično.

U tim situacijama navigacija često nije u potpunosti jasna - čovek na brzinu krene pogrešnim putem - i da bi se to izbeglo Google uvodi ove velike lebdeće znakove, koji se kače u okruženje, koje se snima kamerom, kako bi korisnici pronašli najkraći put.

Nakon inicijalnog testiranja Google Maps AR funkcije širom sveta, ovaj nov tip navigacije u proširenoj realnosti je u ALPHA fazi testa dostupan i kod nas, ali ne svim korisnicima - samo određenom broju aktivnih Google Maps korisnika. Da biste povećali mogućnost dobijanja pristupa ovom tipu navigacije registrujte se na Google Maps BETA i instalirajte sve poslednje verzije aplikacije, uključujući i Google Core AR, koja je neophodna za prikaz navigacije u proširenoj realnosti.

Novu navigaciju isprobali smoo u Novom Sadu i Beogradu.

 Google, Gugl, Gugl Maps, Maps, Mape, Navigacija, GPS Izvor: MONDO portal / Google Maps

Naravno, detaljan opis i upozorenja, koja bi trebalo strogo da se poštuju, pročitajte u našem ekskluzivnom opisu Google Maps AR funkcije, gde se nalazi i uputstvo za pokretanje u svim mogućim scenarijima upotrebe.

I još jedna napomena, koju smo ovih dana otkrili - Google AR tj. Google Maps PR se teško snalazi u prostoru kad padne mrak, pa vodite računa o toj činjenici.

Javite nam u kojim sve gradovima Srbije i regiona, jer verujemo da je Google Maps AR i u regionu aktivan, ste otkrili novi način Google navigacije.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Google Maps AR
Izvor: Mandar Limaye

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA