2 VIBER NALOGA NA ISTOM TELEFONU: Pogledajte šta da uradite i kako da ih koristite! (FOTO, VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

2 VIBER NALOGA NA ISTOM TELEFONU: Pogledajte šta da uradite i kako da ih koristite! (FOTO, VIDEO)

Mnogi korisnici imaju problem zbog toga što na Dual SIM telefonu nemaju dva Viber naloga. Evo jednog od mogućih rešenja.

  Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

Ako nemate neki od novijih telefona, koji omogućavaju da imate više naloga po istoj aplikaciji (klonirane aplikacije), onda ste verovatno u potrazi za nekim od rešenja, koja vam mogu pomoći da koristite Viber i druge aplikacije sa dva naloga na istom uređaju.

Viber je poseban zbog toga što u nekim slučajevima čak i kad postoji mogućnost kloniranja aplikacija, ta aplikacija bude izuzeta od toga (primer su neki noviji Honor, Huawei i drugi telefoni). Ukoliko je to slučaj, ovo bi moglo da vam pomogne.

Možda će vas zanimati:

Viber ima svoje razloge zbog kojih ne dozvoljava da se njegova aplikacija koristi istovremeno na dva naloga na istom uređaju. To je, baš kao što smo već rekli, onemogućeno čak i u nekim slučajevima kad telefon sa Dual SIM podrškom (i bez nje) ima i “Blizanac aplikacije“ meni, koji omogućava da na istoj aplikaciji budete prijavljeni sa dva naloga.

Ipak, korisnici žele da imaju dva Viber naloga na istom u ređaju i pored svih ograničenja, koja su tu sa manje ili više opravdanim razlozima.

Jedno od popularnih rešenja i već ispitanih je korišćenje dodatne aplikacije, koja će omogućiti korišćenje posebnog, virtuelnog prostora, u koji ćete instalirati Viber, tako da se on “ne sudara“ sa već instaliranom aplikacijom. Aplikacija o kojoj govorimo je Parallel Space i nikako je nismo odabrali tek tako. To je već dugo dostupna, proverena i pouzdana aplikacija, koja ne sadrži malver ili radi loše. Svakako vam to potvrđuju i ocene, Parallel Space je ocenilo preko 4,5 miliona korisnika ukupnom ocenom 4,5, a instaliralo ju je preko 100 miliona ljudi širom sveta.

Aplikacija je besplatna i dostupna za Android uređaje na linku. Ne postoji Parallel Space za iPod, iPad i iPhone.

Kako se koristi i kako radi Parallel Space:

Kad instalirate Parallel Space odaberite Viber iz menija za izbor dvostruke aplikacije, unesite nov broj, koji već imate na Dual SIM telefonu ili koji je aktivan u tom trenutku, kako biste primili broj za aktivaciju i to je to. Nema instalacije Viber aplikacije ponovo, a obaveštenja rade u realnom vremenu, kao i na uobičajenoj Viber aplikaciji, s tim što morate da uđete u Parallel Space aplikaciju, kako biste pročitali Viber poruke.

Ako se desi da propustite neko obaveštenje o poruci to ćete videti u Parallel Space-u, jer Viber ikonica ima kružić sa brojačem nepročitanih sadržaja tj. obaveštenje na sebi. Isti je slučaj i sa pozivima - obaveštenja rade u realnom vremenu i možete pozivati i voditi razgovore kao sa primarnom aplikacijom, dok će broj propuštenih poziva biti prikazan na isti način kao i za poruke.

Parallel Space mora da ostane aktivan u pozadini, što znači veću potrošnju baterije i interneta, ali ne toliko da ne biste koristili aplikaciju, ako vam je neophodna. Besplatna verzija aplikacije sadrži reklame za druge aplikacije iste kompanije, a Pro verzija ne sadrži reklame i možete da je prilagodite do najsitnijih opcija za sebe i dostupna je u Play Store-u za 10 dolara.

Ukoliko imate bilo kakvih poteškoća sa korišćenjem ili vam aplikacija pravi probleme možete da kontaktirate tim podrške, koji je prilično brz i pomoći će vam da rešite problem.

Parallel Space dva Viber, WhatsApp naloga na istom telefonu video (MobIT)
Izvor: Parallel Space

Parallel Space omogućava korišćenje dvostrukih naloga u okviru istog uređaja za aplikacije Viber, Messenger, Facebook, Telegram, YouTube, WhatsApp, Chrome, Twitter i svih drugih sa podržane liste instaliranih aplikacija na datom uređaju (sve moguće “klon“ aplikacije biće prikazane kad se bude dodavao nov nalog u Parallel Space).

Isprobajte ovu aplikaciju, pa nam javite utiske ili neko bolje rešenje za dva Viber naloga na istom uređaju, rado ćemo i to podeliti sa drugima. I još nešto: Da, znamo da Samsung, Xiaomi, Huawei i još neki telefoni imaju tzv. fabričku mogućnost kloniranja Viber i drugih aplikacija, ali nemaju baš svi MONDO čitaoci te modele telefona ;)

Kako vi koristite dva Viber ili druga naloga na istom telefonu? Preporuke?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi