Trik koji će ubrzati telefon, komp i tablet | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trik koji će ubrzati telefon, komp i tablet

Jedan trik značajno će ubrzati stariji računar, telefon ili tablet. Evo u čemu je "caka".

  Izvor: MONDO portal.

Animacije mogu biti uzrok sporijeg rada starijeg ili računara sa ograničenim resursima računara, telefona ili tableta. Kada ih isključite uređaj će "prodisati", jer će procese pokretati i izvršavati brže i lakše, a i trošiće manje bateriju.

Recimo, na starijim Android tabletima ili telefonima ili čak s novim koji imaju malu kolićinu radne memorije i slabiji procesor nemojte da koristite animirane pozadine početnih ekrana uopšte, jer osim što guše rad, takve pozadine i značajno skraćuju autonomijubaterije.

Pročitajte kako da isključite animacije na uređajima.

Windows

Iako moderne Windows verzije, kakve su Windows 8.1 ili čak Windows 10 Technical Preview ne "pate" od zahtevnih animacija, na tabletima, koji su ograničenih resursa one mogu da prave poteškoće tokom rada s više aplikacija - isključite ih. Idite u "Control Panel", kliknite na "System & Security", a onda i na "System". Potražite “Advanced system settings” na sajdbaru. Sledi klik na "Settings", koji je pod "Performance" menijem i u novootvorenom prozoru označite da želite rad bez animacija ili ih podesite kako vi hoćete.

Android telefon ili tablet

Na Androidima je prvo potrebno aktivirati "Developers Options", koji će se pojaviti u "Settings" meniju, pa odmah pređite tamo. Idite na dno liste i potražite meni "About". Kad uđete, pronađite "Build number" informaciju i dodirnite je sedam puta. Ako je sve kako treba nakon sedmog tapa videćete obaveštenje “You are now a developer!”. To je to, "Settings" sada ima "Developers Options" aktiviran.

Uđite u "Developer options" meni i tapnite "Off" slajder gore desno, da pređeu "On". U menijima “Window animation scale”, “Transition animation scale” i “Animator duration scale” isključite animacije odabirom "Animation Off" opcije.

iOS za iPhone i iPad

Iako ne možete isključiti animacije u potpunosti, većina njih će nestati ili biti zamenjena drugim efektom "iščezavanja" što će izgledati nekako čistije i eventualno će ubrzati rad. Otvorite "Settings" aplikaciju, kliknite na "Genera"l, a onda i na "Accessibility". Pronađite "Reduce Motion" opciju i aktivirajte ručicu.

Utiske i vaše savete kako ubrzati telefon ubacite u komentare i na naš Facebook!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi