Kako da podesiš automatski odgovor na mejl | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da podesiš automatski odgovor na mejl

Automatski odgovor na mejl je zgodan iz više razloga, recimo kad putuješ ili ne želiš odmah da odgovaraš na mejl. Evo kako da podesiš tu opciju.

 Izvor: MONDO portal.

Automatski odgovor na mejl omogućava ti da pošiljaocu mejla staviš do znanja da nisi pri mejlu/telefonu/kompjuteru i da ga obavestiš o tome, a da ne moraš da radiš ništa. Osim što omogućava da u pozadini pratiš komunikaciju, ova opcija je i "kulturan" način da kolege i saradnike obavestiš da neko vreme nećeš biti tu i da znaju da mejl neće biti pročitan odmah, odnosno pošiljaoce se neće osećati "kao da su na čekanju".

Opcija automatskog odgovora na mejl podešava se lako, u samo par klikova, evo i kako. Za demonstraciju podešavanja odabrali smo Google GMail.

1. Otvori GMail i klikom na ikonicu crtica u gornjem levom uglu dođi do opcije "Settings".

2. Odaberi nalog za koji je potrebno aktivirati opciju automatskog odgovora.

3. Potraži meni "Vacation responder".

4. Unutra njega podesi datum početka automatskog odgovora i kraj perioda.

5. Ukucaj tekst poruke koja će se prikazati pošiljaocu.

6. Odaberi da li će se poruka dostaviti samo kontaktima iz imenika ili svima koji pošalju mejl, označavanjem kućice na dnu "Vacation response" menija.

7. Sačuvaj sve klikom na "Done" i ne brini, jer posle odabranog datuma pošiljaoci neće dobijati automatski odgovor na mejl.

Na isti način možeš podesiti atomatski odgovor na mejl i u veb GMail aplikaciji. Procedura podešavanja je ista za gotovo sve mejl klijente, osim što se meni u drugim mejl klijentima, možda, zove drugačije. Recimo, u Yahoo mejlu se "Vacation response" zove isto tako, ali se u Microsoft Outlooku zove "Automatic Replies" i omogućeno je podešavanje automatskog odgovora kolegama u firmi ili na mejlove koji stižu van firme.

Čekamo preporuke i pitanja u komentarima i na Facebooku!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi