Kako da kupiš Android aplikacije | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da kupiš Android aplikacije

Kupovina aplikacija je automatizovana, ali prethodno morate ubaciti podatke o kartici i povezati je sa Google nalogom. Pročitajte kako to da uradite i još neke naše savete.

  Izvor: MONDO portal.

Kupovina Android aplikacija konačno je omogućena i u Srbiji pa imamo ovu situaciju:
- Android: Store + Premium aplikacije
- iOS: Ni Store ni aplikacije
- Windows Phone: Store + Premium aplikacije.

Dakle, Srbija postaje deo razvijenog sveta, a da biste i vi uhvatili korak sa svetom morate uz Google nalog da vežete platnu (kreditnu, internet ili neku drugu) karticu, što najlakše možete da uradite sa svog telefona - ispratite nekoliko sledećih koraka.

1. Otvorite Google Play Store.

2. Učitajte deo sa aplikacijama koje se plaćaju i odaberite neku aplikaciju/igru.

3. Kliknite na cenu aplikacije.

4. Kliknite na "Nastavite" zeleno polje, da biste dodali način plaćanja prvi put, odnosno da biste vezali karticu uz svoj Google nalog.

5. Kliknite na "Dodaj kreditnu ili debitnu karticu" (Visa, MasterCard, American Express, Discover, JBL...).

6. Sistem će automatski prepoznati vašu vrstu kartice i ponuditi vam da završite unos preostalih detalja o istoj. Ukolko kartica nije dobra njen broj biće crven.

7. Kliknite na "Potvrdi" i još jednom ukucavanjem lozinke dajte Googlu do znanja da ste to vi i da želite da kupite izabrani sadržaj, a onda sačekajte da se transakcija izvrši, nakon čega ćete dobiti i poslednju potvrdu da ste uspešno kupili aplikaciju ili igru.

Aplikacije možete da kupite, odnosno da sredstvo plaćanja registrujete po istoj proceduri i sa tableta, računara, pametnog TV uređaja i drugih Android gedžeta.

NAPOMENE o kupovini Android aplikacija

- Koliko smo imali priliku da vidimo u Srbiji su dostupne gotovo sve "Premium" aplikacije (pogledajte komentare čitalaca), bez posebnih ograničenja

- Nakon kupovine na raspolaganju imate sat vremena ili nešto duže da u potpunosti refundirate novac, odnosno da vratite aplikaciju/igru ako vam se ne sviđa

- Potvrda identiteta ukucavanjem Google, odnosno GMail lozinke traži se prilikom prve kupovine i na svakih 30 minuta nakon prvog ukucavanja. U međuvremenu sve kupovine iz Google Play prodavnice ili iz aplikacija smatraju se odobrenim i potvrđenim pa bi bilo dobro da vodite o tome računa, posebno ukoliko ste roditelj i deca imaju pristup Google Play prodavici na telefonu

- Aplikacije i igre koje ste kupili na jednom uređaju možete da koristite i na drugim Android uređajima jednostavnom ponovnom instalacijom kupljene igre/aplikacije

- Aplikacije možete da kupite i instalirate na podržan telefon ili tablet i direktno sa veba, preko adrese play.google.com

- Spisak porudžbina uvek možete pogledati na vebu, telefonu ili nekom drugom Android uređaju, izborom "Podešavanja" i onda menija "Moje porudžbine"

- Nakon kupovine aplikacije/igre dobićete potvrdu o transakciji i na registrovan mejl.

Vaša pitanja i komentare očekujemo ispod vesti i na Facebooku, gde vas čeka i Galerija "Kako da kupuješ Android aplikacije" u kojoj su slikovita objašnjenja korak po korak.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi