Nešto novo

TikTok ima novu aplikaciju kojom želi da obori Instagram, poznato kako će se zvati

Autor Ilija Baošić

Stiže TikTok Notes, potpuno nova aplikacija za deljenje fotografija.

Izvor: TikTok Notes

TikTok, jedna od najpopularnijih platformi za deljenje kratkih videa, priprema lansiranje potpuno nove aplikacije koja će biti direktan rival Instagram-u. Nakon što se prethodno spekulisalo o postojanju nove platforme za deljenje slika, nekim korisnicima originalne TikTok aplikacije sada je to i potvrđeno.

Naime, TikTok korisnici su počeli da dobijaju obaveštenje kojim se priprema "teren" za lansiranje aplikacije pod nazivom TikTok Notes.

U obaveštenju piše da kompanija uskoro lansira "novu aplikaciju za objavljivanje fotografija", TikTok Notes, kao i da će postojeće fotografije korisnika biti vidljive i u toj aplikaciji. Ukoliko korisnici ne žele da podele fotografije sa svog glavnog TikTok naloga, na raspolaganju im je namenska opcija kojom to mogu isključiti.

Izvor: X / @heyalexfriedman

Još uvek nije poznato kako će tačno TikTok Notes izgledati, ali je jasno da kompanija ByteDance želi da postane direktan rival Instagram-u.

"U okviru naše stalne posvećenosti da unapredimo TikTok iskustvo, razvijamo rešenje koje će osnažiti našu zajednicu da kreira i deli svoju kreativnost kroz fotografije sa tekstom u namenskom prostoru za takav format", objasnio je portparol TikTok-a u izjavi za TechCrunch.

Ostaje da se vidi i da li je ime nove aplikacije urezano u kamenu. Prethodno je u kodu TikTok aplikacije otkriveno da ByteDance radi na rešenju pod nazivom "TikTok Photos" - čak je otkriveno i postojanje domena photos.tiktok.com. Međutim, sada taj domen poziva na otvaranje aplikacije "TikTok Notes", a dostupna je i adresa notes.tiktok.com, koja čini to isto.

Nije poznato kada će TikTok Notes aplikacija biti lansirana, ali ne deluje da će korisnici morati predugo da čekaju.