Šta je sad?

VIBER NE RADI: Ne prikazuju se slike i video, poruke kasne i ne stižu notifikacije...

Korisnici u Srbiji prijavljuju problem sa slanjem i prijemom slika, ali i video zapisa.

Izvor: SmartLife / Viber

Tokom poslednjeg vikenda u februaru neki od korisnika u Srbiji imali su povremene ili stalne probleme sa Viber aplikacijom.

Nije im radio prijem slika, slanje slika, ali ni prijem i slanje video zapisa.

Viber je za slike koje su poslate pre samo nekoliko minuta izbacivao obaveštenje da ih više nema na serverima aplikacije i zamolio korisnike da ih ponovo pošalju, a nije se video ni prikaz same slike ili video zapisa.

Takođe, neki korisnici istu situaciju imaju sa video zapisima.

Prema podacima SmartLife-a problem su jednako imali i iPhone i Android korisnici, a verzije aplikacije su bile različite (dobijali smo informacije da su problemi bili kod korisnika Viber v17.0.0.2, pa sve do Viber v17.0.0.6 verzije, što znači da su pogođeni bili svi - i oni koji redovno ažuriraju aplikaciju i oni koji kasne nekoliko izdanja).

Pogledajte kako sve to izgleda:

Zanimljivo je da su drugi korisnici u Srbiji, koji nisu imali goreopisanih problema, imali problema sa kašnjenjem poruka ili im nisu stizala obaveštenja o primljenim porukama, pa bi se one sve odjednom pojavile kad otvore aplikaciju.

Trenutno nemamo podataka o tome šta se dešava sa aplikacijom, kao ni koliko je ljudi pogođeno ovim problemom, ali smo kontaktirali lokalni Viber tim i objavićemo sve detalje i saopštenje, ako ih budemo primili kasnije.

Ipak, prema onome što smo našli na Viber zvaničnim društvenim mrežama - i korisnici iz drugih zemalja imaju sličnih problema, a Viber tim radi na njihovom otklanjanju.

Molimo sve korisnike, koji su imali slična iskustva u poslednjih nekoliko dana, da ih napišu u komentarima i potvrde da je i kod njih bilo problema, ako je to slučaj.