PRVA KINESKA 5G FABRIKA U SRCU EVROPE: Huawei "made in France" za ceo svet | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRVA KINESKA 5G FABRIKA U SRCU EVROPE: Huawei "made in France" za ceo svet

Huawei gradi prvu fabriku za proizvodnju baznih stanica u Evropi.

  Izvor: MONDO / Marko Čavić

Huawei je najavio otvaranje svoje prve fabrike u Evropi za proizvodnju baznih stanica.

Ova fabrika će, prema objavi kineske kompanije, poboljšati lanac snabdevanja Huawei biznisa, proširiti uslugu u regionu i distribuirati proizvode evropskim kupcima.

Fabrika će biti izgrađena u Francuskoj, a Huawei je već uložio 200 miliona evra u prvu fazu izgradnje. Kompanija prvenstveno planira da zaposli 300 radnika, a dugoročni cilj je zapošljavanje 500 radnika i doprinos od milijardu evra proizvodne vrednosti godišnje.

Prema rečima predsednika kompanije Lianga Hua, Huawei u Francuskoj gradi svoj prvi proizvodni pogon u Evropi, a fabrika će snabdevati celo evropsko tržište, ne samo Francusku.

Fabrika će se baviti izradom 4G / LTE i 5G telekomunikacionih delova i opreme, koji će biti korišćeni primarno u razvoju evropskih mreža, ali i širom sveta. U okviru fabrike nalaziće se i centar za demonstraciju usluga, servisa i uređaja u kojem će biti prikazivan rad opreme, testiranje softvera i servisa zasnovanih na četvrtoj i petoj generaciji mreža.

Prema rečima Huawei kompanije, vrata fabrike i centra za demonstraciju biće otvorena za sve, posebno one, koji žele da se upoznaju sa Huawei načinom poslovanja i filozofijom rada. Fabrika će imati potpuno transparentan pristup poslovanju, dok će zahvaljujući istraživačkom centru, nabavci, logistici, isporuci i drugim delatnostima fabrike profitirati i lokalne, ali i evropske ekonomije.

(MONDO / Huawei)

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA