Novi ChatGPT deluje kao naučna fantastika: Razgovara ljudskom brzinom, prepoznaje emocije i besplatan je za sve! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi ChatGPT deluje kao naučna fantastika: Razgovara ljudskom brzinom, prepoznaje emocije i besplatan je za sve!

Autor Ilija Baošić

Dobro došli u eru GPT-4o (omni) veštačke inteligencije.

 GPT-4o multimodalna veštačka inteligencija Izvor: OpenAI

OpenAI je predstavio GPT-4o, najnoviju multimodalnu veštačku inteligenciju koja kombinuje upite tekstom, glasom i slikom kako bi učinila komunikaciju između ljudi i kompjutera prirodnijom.

Novo rešenje ne predstavlja značajan skok u inteligenciji (po performansama je izjednačeno sa GPT-4 Turbo modelom), ali ono po čemu se ističe je brzina i unapređeno shvatanje audio i vizuelnih upita. OpenAI kaže da GPT-4o može da odgovori na glasovne upite za najmanje 232 milisekundi, a u proseku za 320 milisekundi, što je slično vremenu koje je potrebno ljudima.

Pogledajte

01:22
GPT-4o OpenAI najava
Izvor: OpenAI
Izvor: OpenAI

Zapravo, prema demonstraciji koja je prikazana na zvaničnom OpenAI sajtu, GPT-4o neodoljivo podseća na veštačku inteligenciju iz filma "Her". U stanju je da detektuje i pokazuje emocije u glasu, odgovara bez kašnjenja i vodi razgovor koji deluje veoma prirodno.

U kombinaciji sa značajno unapređenim sposobnostima i brzini komunikacije na jezicima koji nisu engleski, jedna od mogućnosti koja će mnogima biti od velikog značaja je prevođenje u realnom vremenu.

 GPT-4o veštačka inteligencija Izvor: OpenAI

Ukoliko korisnik to želi, uvek može uključiti kameru svog telefona kako bi postavljao pitanja o sebi ili svojoj okolini, a kao i kod glasa, GPT-4o će prepoznavati emocije - u ovom slučaju na osnovu izraza lica. Vizuelne sposobnosti idu dalje od korišćenja kamere, jer model poseduje i mogućnost razumevanja slika, dokumenata, grafikona i snimaka ekrana, između ostalog.

Najbolje od svega, GPT-4o će biti besplatan svim korisnicima ChatGPT aplikacije, dok će oni koji se odluče da plate mesečnu pretplatu dobiti pet puta veći kapacitet korišćenja.

API nove multimodalne veštačke inteligencije je sada dostupan svim kompanijama da implementiraju u svoja rešenja i aplikacije, a funkcije GPT-4o će postepeno stizati u ChatGPT aplikaciju.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 2

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

bole

nisam koristio pay gpt4.0 na openai ali onaj besplatan 4.0 na copilotu radi daleko gore nego besplatni gpt3.5 na openai,mislim verovatno zato sto ga ms tehnicki mnogo ogranicio i prompt mu smesno mali...bas sluzi za prosta pitanja

Pazi

@bole Apsolutno. Copilot ni blizu GPT.