Ne možete da izaberete da ih ne prihvatite: Nova WhatsApp pravila obavezna su za sve | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne možete da izaberete da ih ne prihvatite: Nova WhatsApp pravila obavezna su za sve

Poslednjim izmenama uslova korišćenja i politike privatnosti uskoro će biti moguće slanje poruka između WhatsApp-a i podržanih aplikacija "trećih strana" kao što su Telegram i Singal

 WhatsApp, aplikacija Izvor: Pixabay

Zbog novih propisa Evropske unije, kompanija Meta je ove nedelje, tačnije 11. aprila, promenila uslove korišćenja i politiku privatnosti globalno najpopularnije aplikacije za slanje kratkih poruka – WhatsApp.

Zbog ažuriranih direktiva EU, koje su u vezi sa Zakonom o digitalnim uslugama (DSA) i Zakonom o digitalnim tržištima (DMA), promenjena su neka dosadašnja pravila i donete nove smernice koje, jednostavno rečeno, opisuju šta je na popularnoj platformi dozvoljeno, a šta ne.

Uskoro će biti moguće slanje poruka između WhatsApp-a i podržanih aplikacija "trećih strana", među kojima su npr. konkurentski Telegram i Singal, što je sada u skladu sa propisima EU.

WhatsApp takođe dobija jasnije definisane nove opcija za prijavu neprikladnog sadržaja, piše Tech Advisor. Stručnjaci, međutim, kažu da je to upravo problematično, jer još uvek nije sasvim jasno kako će to biti regulisano.

Što se tiče međunarodnih mehanizama prenosa podataka, WhatsApp će se ubuduće oslanjati na EU-US Data Privacy Framework za korisnike u EU, koji ima za cilj da obezbedi poštovanje propisa o zaštiti podataka.

WhatsApp takođe menja i minimalnu starosnu granicu za korišćenje svoje aplikacije u Evropskoj uniji sa 16 na 13 godina, prenosi Kurir. Na taj način, WhatsApp može da obezbedi da se standardizovana minimalna starosna granica za korišćenje mesindžera primenjuje širom sveta.

Prema najavi iz WhatsApp-a, koji prema podacima sa početka ove godine širom sveta koristi oko dve milijarde ljudi, podrzumeva se da će svi aktivni korisnici prihvatiti nove uslove, koje će biti automatski ažurirani.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

05:30
Kako sačuvati privatnost u eri pametnih tehnologija?
Izvor: Kurri tv
Izvor: Kurri tv

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA