Pozivi sa nepoznatih brojeva? Gomila imejlova svakog dana? Google ima rešenje za ove dve iritantne stvari! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pozivi sa nepoznatih brojeva? Gomila imejlova svakog dana? Google ima rešenje za ove dve iritantne stvari!

Novi "Lookup" taster omogućava brzu Google pretragu sa već unetim brojem, dok Gemini AI donosi sažimanje imejl poruka radi lakšeg i bržeg pregleda

 Huawei P60 Pro Google aplikacije Izvor: SmartLife / Ilija Baošić

Google radi na novoj funkciji koja je istovremeno veoma jednostavna i izuzetno korisna. Reč je o načinu pretrage za (nepoznatim) telefonskim brojem sa koga je upućen poziv, direktno sa ekrana primljenih poziva.

Korisnik platforme X AssembleDebug otkrio je novi "Lookup" (srp. "Potraži") taster u beta verziji aplikacije Google Phone koje, kada se dodirne, prikazuje Google pretragu sa već unetim brojem.

Iako je aplikacija Google Phone primarno namenjena za Pixel telefone, i vlasnici Android telefona drugih proizvođača mogu da je preuzmu. Novo dugme za pretraživanje ima druge opcije, kao što su "Block" ("Blokiraj") i History ("Istorija"), koji se na ekranu pojave kada korisnik dodirne neki od nedavnih poziva u aplikaciji za razgovore.

A u vreme kada velike količine nepoželjne pošte i poziva dolaze od lažnih telefonskih brojeva kreiranih tako da izgledaju kao lokalni pozivi, čini se kao da je ova funkcija zakasnila bar oko pet godina.

AssembleDebug je takođe otkrio da Google radi na dodavanju Gemini AI chatbot-a u Android aplikacije za Gmail, sa ciljem da olakša pregleda elektronske pošte tako što će sažimati poruke i prikazivatu ih u skraćenom obliku (opcija "Summarize this email").

Ova funkcija se javlja odmah ispod naslova imejla i kada je dodirnete dobićete rezime primljene poruke. Taster za njeno aktiviranje još uvek nije u funkciji, ali postoji i nova opcija Gemini menija u Gmail meniju sa tri tačke, piše PiunikaWeb.

Takođe, iako je mnogo lakše i lepše da Gemini to radi direktno u Gmail-u, i aplikacija Android Gemini može da rezimira imejlove, ali samo pod uslovom da korisnik ima Google Workspace nalog.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:55
Google Pixel 8 i Pixel 8 Pro
Izvor: Google
Izvor: Google

(SmartLife/Kurir)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA