Ažurirani Android dobio devet korisnih funkcija i opcija, saznajte šta je sve novo | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ažurirani Android dobio devet korisnih funkcija i opcija, saznajte šta je sve novo

Većina noviteta zasnovana je na veštačkoj inteligenciji, dok ostatak ažuriranja predstavlja poboljšanje funkcionalnosti već postojećih funkcija

 Android 14 _ Foto Android.jpg Izvor: Android

Google je upravo objavio novo ažuriranje Android operativnog sistema, koje sa donosi mnoštvo novih korisnih funkcija. Većina njih zasnovana je na veštačkoj inteligenciji, dok ostatak ažuriranja predstavlja poboljšanje funkcionalnosti već postojećih funkcija.

Tako na primer, ukoliko ste na putu i neko vam pošalje poruku, virtualni asistent koga pokreće veštačka inteligencija može da sumira dolazne poruke, čak iako su iz grupnog četa, a zatim da ponudi odgovore ili radnje koje bi trebalo preduzeti. Dalje, jednim dodirom možete uputiti brzi poziv ili poslati svoju rutu kretanja i očekivnao vreme dolaska.

AI može da opiše sliku ili fotografiju sa interneta, kao i sliku zakačnu u nekoj poruci osobama sa oštećenjem vida.

Postojeća funkcija Lens je unapređena i bolje radi u aplikacijama pa telefon sada možete da usmerite prema svome okruženju, a funkcija TalkBack će naglas čitati relevantne informacije kao što su: radno vreme obližnjih objekta, recenzije, ocene, kontakt informacije, itd.

Android 14 – Nove funkcije i opcije
Izvor: YouTube / Android

Još jedna AI funkcija je mogućnost ćaskanja sa Gemini chatbot-om direktno iz zadate Android Messages aplikacije. Takođe, i razgovor sa Google-ovim AI chatbot-om možete obaviti direktno iz aplikacije Messages.

Mobilna verzija Google dokumenta dobila je opciju obeležavanja, pa sada možete da istaknete tekst koji vam je važan i da mu pridodate beleške, prenosi GSM Arena.

Striming aplikacija Spotify sada dobija kontrole na ekranu smeštene u gornji padajući meni kod notifikacija, kao što je to slučaj sa YouTube Music aplikacijom.

Aplikacija Fitbit dobila je mogućnost dublje integracije sa drugim izvorima zdravstvenih podataka, pa je sada iz nje moguće videti zdravstvene statistike iz aplikacija kao što su MyFitnesspal, AllTrails, Oura Ring...

Google-ov Wear OS takođe je dobio nova poboljšanja. Tako aplikacija Wallet sada podržava elektronske karte za ukrcavanje u avion, različite članske i kartice lojalnosti, karte za razne vrste događaja i slično. Reč je zapravo o istoj verziji Wallet-a kao i za Android.

Takođe, aplikacija Maps za Wear OS sada podržava uputstva za korišćenje javnog prevoza, pa će korisnici lakše znati gde treba da uđu ili izađu iz autobusa, tramvaja ili metroa.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:49
Najbolje Android 14 nove funkcije
Izvor: YouTube / Android
Izvor: YouTube / Android

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA