Zaključajte sve od jednom: WhatsApp dobija novu veoma korisnu funkciju | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaključajte sve od jednom: WhatsApp dobija novu veoma korisnu funkciju

Predstojeće ažuriranje će sinhronizovati zaključavanja prepiski na mobilnim uređajima, računarima i tabletima povezanim sa WhatsApp nalogom korisnika

 Ljudi predstavljeni kao senke koriste Whatsapp na telefonu i laptopu sa velikim Whatsapp logotipom na sredini Izvor: Shutterstock / kovop58

WhatsApp radi na novoj funkciji koja će korisnicima dati mogućnost da zaključavaju četove na povezanim uređajima. Trenutno, ako jedan čet zaključate na telefonu, isti će ostati nezaključan na kompjuteru ili tabletu.

Nova WhatsApp funkcija će automatski zaključavati čet na svim povezanim uređajima, kada ga jednom zaključate na glavnom uređaju.

WhatsApp korisnicima omogućava da zaključaju pojedinačne razgovore pomoću lozinke ili biometrijskim putem (otisak prsta, prepoznavanje lica). To korisnicima daje dodatnu bezbednost i sprečava druge da otvore zaključana ćaskanja, ako pristupe vašem telefonu. Međutim, funkcija zaključavanja četova radi samo na mobilnom uređaju, a ne na povezanim uređajima.

Neko od predstojećih ažuriranje će sinhronizovati zaključavanja prepiski na mobilnim uređajima, računarima i tabletima povezanim sa WhatsApp nalogom korisnika. Dakle, ako neki čet zaključate na telefonu, on će automatski biti zaključan i na računaru, pa ćete da biste ga otključali, morati da unesete šifru.

Nova funkcija sprečava neovlašćeni pristup zaključanim četovima sa povezanih uređaja i obezbeđuje da vaša privatna WhatsApp prepiska ostane privatni i kada joj pristupate sa drugih uređaja.

Funkcija sinhronizacije zaključavanja četova primećena je u najnovijoj beta verziji WhatsApp aplikacije za Android, javio je sajt WABetaInfo. Ona je još uvek u razvoju i još uvek nije javno dostupna, ali bi verovatno uskoro mogla da bude predstavljena korisnicima.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:10
Dopisivanje
Izvor: TikTok/camirangel19
Izvor: TikTok/camirangel19

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA