Google Chrome naučio nove veštine: Sve ovo ćete ubuduće mnogo lakše obavljati | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google Chrome naučio nove veštine: Sve ovo ćete ubuduće mnogo lakše obavljati

Nakon što je nedavno obeležio 15 godina postojanja, Google Chrome je sebe "nagradio" setom korisnih nadogradnji koje bi korisnicima trebalo da olakšaju rad

 Google Chrome, laptop računar, pretraživanje interneta Izvor: Unsplash

Jedan od najpopularnijih internet pregledača – Google Chrome, početkom septembra je obeležio 15 godina postojanja. U to ime uskoro dobiti set nadogradnji koje bi trebalo da poboljšaju i ubrzaju pretraživanje interneta.

Jedna od, možda, najupečatljivijih nadogradnja je preporuka popularnih sajtova. Google napominje da će nova funkcija predlagati sajtove u adresnoj traci, čak i ako ih ranije niste posećivali.

Nejasno je, međutim, da li to predstavlja samo još jedan način za oglašavanje ili će nova funkcija korisnicima zaista sugerisati da posete korisne i relevantne sajtove. U svakom slučaju, ova funkcija je već dostupna, pa je možete isprobati na desktop računaru ili mobilnom uređaju.

Sledeća novina je automatsko ispravljanje grešaka u kucanju. Pregledač će ubuduće moći da razume vašu destinaciju, odnosno adresu sajta koji nameravate da posetite, čak i ako ste pogrešno uneli adresu sajta. Ranije, korisnici su morali da obrišu grešku, odnosno pogrešno uneti URL, ili da ga ukucaju od početka. To više neće morati da rade.

Na prethodni novitet odlično se nadovezuje "pametnije automatsko dovršavanje" (autocompletion). Chrome sada brže prepoznaje adresu sajta koji želite da posetite. Ova funkcija je postojala i u prethodnim verzijama Chrome-a. Nova verzija, međutim, zanemaruje greške u kucanju i predlaže sajtove mimo vaše istorije pretrage. Ova funkcija će se pojaviti u Chrome-u za računare.

Chrome sada može da pretražuje i u vašem folderu sa obeleživačima (bookmarks), i to tako što ćete u pretragu uneti naziv foldera koji želite da pretraži. Ovo je veoma korisno rešenje za one kojima su folderi da bukmarkovanim linkovima uvek prepuni.

Takođe, za novi raspored adresne trake svog popularnog pregledača Google tvrdi da je sada preglednija tj. "lakša za čitanje" i "mnogo responsivnija".

BONUS VIDEO:

Google, Chromebook Plus, laptopovi
Izvor: YouTube / Chromebook

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA