Stiže nova funkcija: Chrome više neće biti "žderač memorije" | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stiže nova funkcija: Chrome više neće biti "žderač memorije"

Performance Panel prioritet daje resursima koje koriste aktivni tabovi, što će omogućiti da Chrome koristi memoriju samo kada se ona aktivno koristi za neki proces

 Google Chrome _ Foto Pixabay.jpg Izvor: Pixabay

Google radi na nekoliko noviteta koji bi trebalo da unaprede performanse popularnog internet pregledača Chrome. Objedinjene pod imenom Performance Panel, ove promene su deo šire strategije čiji je naglasak stavljen na efikasnost, brzinu, kao u bezbednost tog raspordostranjenog brazuera.

Performance Panel će korisnicima omogućiti da prate korišćenje memorije i procesora od strane pregledača, kao i performanse pojedinačnih kartica (tabova). Kompanija je u završnoj fazi rada na novim funkcijama, a njen tim programera trenutno radi na finalnom dizajnu sadržaja novog bočne taba na kome će se prikazivati performanse.

Jedna od glavnih karakteristika novog Performance Panela je, najverovatnije, štednja memorije. Kada je aktivna, nova funkcija će prioritet davati onim resursima koje koriste aktivni tabovi, što će omogućiti da Chrome koristi memoriju samo onda kada se ona aktivno koristi za neki proces.

Tako, na primer, ako vam je Instagram otvoren u nekoliko različitih kartica u Chromeu, a koristili ste i YouTube nekoliko minuta ranije, Chrome će privremeno osloboditi memoriju neaktivnih Instagram kartica. Zatim će se ta oslobođena memorija podeliti na YouTube i druge funkcije pregledača.

Performance Panel donosi i bolju efikasnost baterije. Kada njen nivo napunjenosti padne na 20 odsto, Chrome će automatski zatražiti aktiviranje režima rada koji štedi električnu energije.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:31
Google password menadžer za Chrome VIDEO
Izvor: Google
Izvor: Google

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA