Gmail kao mesindžer: Sada i na mejlove možete da odgovate kao na kratke poruke | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gmail kao mesindžer: Sada i na mejlove možete da odgovate kao na kratke poruke

Internet gigant je u okviru popularnog Gmail servisa korisnicima omogućio da na mejlove odgovaraju na isti način kao što to često rade u mesindžer aplikacijama

 Emotikoni, emoji Izvor: Unsplash

Korisnici Gmail-a na raspolaganju već imaju opciju Smart Replies, pomoću koje mogu brzo i kratko da odgovore na imejl kada su u gužvi ili onda kada automatska (depersonalizovana) poruka može da posluži svrsi.

I pored toga, u Google-u su odlučili da prošire ponudu opcija za brze odgovore, pa ćete od sada, kada nekome nemate baš mnogo toga da kažete, moći jednostavno da odgovorite – slanjem emodžija.

Internet gigant je u okviru svog popularnog imejl servisa korisnicima upravo omogućio da na mejlove odgovaraju na isti način kao što to često rade u instant mesindžer aplikacijama.

Emodžiji za Gmail već su dostupni na Android uređajima, a da li i vi možete da ih koristite znaćete po tome da li imate ikonicu smajlija u dnu imejla kada otvorite aplikaciju.

Kada dodirnete ikonicu iskočiće meni sa emodžijima, iz koga ćete odabrati onaj koji odgovara vašem odgovoru. Neki emotikoni će imati i posebne "dodatke" u vidu animacija, kao što su npr, konfete preko celog ekrana.

Jedini "problem" sa ovim novim dodatkom mogli bi da imaju oni koju ne koriste Gmail, a njihova adresa se nađe u nekom lančanom cirkularnom mejlu, pošto će svaku emodži reakciju u odgovoru primati kao zasebnu imejl poruku.

BONUS VIDEO:

Najpopularniji email provajderi
Izvor: YouTube/Stastistics and data

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA