Više ne morate sami da čitate svoje mejlove, on će to raditi umesto vas | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Više ne morate sami da čitate svoje mejlove, on će to raditi umesto vas

Sa predstojećim ažuriranjem Barda, Google će predstaviti i Bard Extensions funkciju koja dozvoljava tom AI asistentu da pretražuje i koristi rezultate drugih servisa korisnika

 Gmail na računaru Izvor: SmartLife / Unsplash / Striving Blogger

Google je upravo najavio nova ažuriranja svog AI asistenta – Google Bard, sopstvene verzije ChatGPT-a, među kojima i integraciju sa najpopularnijim Google aplikacijama: Gmail, Docs, Drive, Google Maps, YouTube i Google Flights.

Novo "osvežavanje" će Bardu doneti i funkciju dvostruke provere odgovora, kao vid borbe protiv raznovrsnih neproverenih sadržaja sa interneta, kao i podršku za preko 40 jezika.

Novi "double-check" (dvostruka provera) taster kreiran je kao oružje za borbu protiv dezinformacija i izmišljenih sadržaja, po kojima je Bard na svom početku i postao poznat. Takav potez predstavlja neku vrstu javnog priznanja Google-a, da Bard baš i nije sasvim pouzdan.

Da bi se pomenuti taster aktivirao, dovoljno je samo kliknuti na slovo "G" ispod Bard rezultata pretraživanja. Međutim, iako je Bardu uspeo da dođe do nekih ozbiljnijih odgovora na upie, odgovori nisu baš uvek bili najlogičniji, piše Ars Tehnica.

Sa novim ažuriranjem biće predstavljen i Bard Extensions, funkcija koja dozvoljava AI asistentu da koristi rezultate iz drugih Google-ovih servisa i da ih koristi u razgovoru.

Tako, na primer, Bard može da čita mejlove korisnika sačuvane u Gmail-u i da iz njih izvuče podatke o datumima odlaska na putovanje ili da sazna sve o vama iz čitajući vaš CV sačuvan na Google Drive-u.

Google navodi i da Bard, takođe, može da "izvuče" informacije o vremenu leta i hotelu u kome korisnik odseda, zatim da putem Google Maps-a odredi rutu putovanja do aerodroma, kao i da predloži odgovarajuće video snimke sa YouTuba u vezi sa odabranom destinacijom ili samim putovanjem.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA