Google počinje sa brisanjem naloga, evo kako da sačuvate svoj | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google počinje sa brisanjem naloga, evo kako da sačuvate svoj

Google je najavio da će od 1. decembra početi da briše korisničke naloge koji ispunjavaju uslove.

 Logo kompanije Google Izvor: SmartLife / Ilija Baošić

Google nalog nam omogućava pristup širokom portfoliju proizvoda koje tehnološki gigant nudi - od Gmail-a do YouTube-a. Međutim, postoji opasnost da ostanete bez istog jer je Google upravo najavio da će od 1. decembra početi da briše sve naloge koji su dve godine neaktivni.

Naravno, nema potrebe da brinete ukoliko aktivno koristite svoj nalog, ali ukoliko imate rezervni ili čuvate nalog voljene osobe koja je preminula, postoji opasnost da ti nalozi nestanu ukoliko niste oprezni. Google kaže da zadržava pravo da obriše sve podatke na njima, a ista adresa neće moći ponovo da se iskoristi. Zato, hajde da vidimo šta je potrebno da uradite kako do brisanja ne bi došlo.

Kako Google definiše aktivan nalog

Google nalog koji je u upotrebi se smatra aktivnim. Aktivnost podrazumeva neke od sledećih akcija koje možete izvršiti dok ste ulogovani:

  • Čitanje ili slanje mejla
  • Korišćenje Google Drive-a
  • Gledanje YouTube videa
  • Deljenje slike
  • Preuzimanje aplikacije
  • Korišćenje Google pretrage
  • Korišćenje "Sign in with Google" opcije kako biste se ulogovali na servis ili aplikaciju treće strane

Dakle, kako biste sprečili da Google obriše vaš nalog, ulogujte se i izvršite neku od navedenih aktivnosti, a za svaki slučaj izvršite ih nekoliko ili sve. Aktivnost Google naloga se demonstrira nalogom, a ne uređajem, pa nije važno da li ćete to uraditi preko telefona, tableta, računara ili preko nekog drugog uređaja.

Šta će se desiti kada Google utvrdi da je nalog neaktivan

Kada Google utvrdi da nalog nije korišćen neko vreme, Google će započeti proces brisanja neaktivnog naloga. Međutim, pre nego što se ovo desi, kompanija će dati šansu da spasite svoj nalog slanjem mejla na Gmail naloga u pitanju, kao i na mejl adresu povezanog Google naloga, ukoliko postoji.

Zato je najbolja ideja da povežete svoj glavni Google nalog sa nalozima koje ne koristite redovno kako biste na vreme saznali da opasnost od brisanja uopšte postoji. Google kaže da će prvi nalozi biti obrisani 1. decembra 2023. godine.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:00
Google Earth Srbija u 3D gradovi VIDEO
Izvor: SmartLife
Izvor: SmartLife

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA