Microsoft Word konačno dobija funkciju koju ste godinama tražili | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Microsoft Word konačno dobija funkciju koju ste godinama tražili

Nervira vas ručno uklanjanje formata teksta u Word-u? Konačno stiže rešenje.

 Microsoft Word prečica nalepljivanje teksta bez formatiranja Izvor: Microsoft

Korisnici programa Microsoft Word najbolje znaju koliko ponekad ume da nervira kopiranje i nalepljivanje teksta kada se formatiranje izvora ne poklapa sa novim dokumentom. Međutim, Microsoft je konačno rešio da olakša ovu radnju tako što će dozvoliti da prečicom Ctrl+Shift+V (Cmd+Shift+V na Mac-u) nalepimo tekst bez formatiranja.

"Zar ne bi bilo sjajno kada bi tekst koji kopirate sa sajta i nalepite u dokumentu izgledao odlično?" pita Microsoft na svom Office Insiders blogu. "Zamislite da ne morate da ručno uklanjate izvorno formatiranje kao što su vrsta i veličina fonta, ili pozadinska boja", nastavlja kompanija, ubadajući u oko milione korisnika koji su godinama tražili ovu funkciju.

Microsoft je svestan koliko vas nervira kako "Copy-Paste" funkcioniše u Word-u: "Kada su prečice na tastaturi u pitanju, industrijski standard se pomerio sa Word-ove inicijalne implementacije ovu funkcije. Zaista, korisnici očekuju da će pomoću Ctrl+Shift+V prečice nalepiti samo tekst, a kada to ne funkcioniše, iskustvo može biti frustrirajuće. Word tim je čuo žalbe korisnika o ovom problemi, te ćemo ažurirati prečice na tastaturi kao direktan odgovor na vaše povratne informacije. Pristupačnost je prioritet za Word, a mi želimo da iskustvo sečenja, kopiranja i nalepljivanja bude što je moguće besprekornije".

Nažalost, prečica još uvek nije dostupna u stabilnoj verziji programa, pa ukoliko želite da je koristite već sada, morate da uđete u beta program. Ipak, kako je ovo značajna, ali ne i velika promena, ne treba očekivati da će se predugo čekati pre nego što nova prečica konačno bude dostupna svima.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA