Mrzi vas da čitate dugačke tekstove? Skratite ih jednim klikom | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mrzi vas da čitate dugačke tekstove? Skratite ih jednim klikom

Veštačka inteligencija priskače u pomoć onima koji nisu ljubitelji čitanja predugačkih članaka.

 Opera ChatGPT integracija skraćivanje članaka Shorten Izvor: Opera

Zahvaljujući ChatGPT veštačkoj inteligenciji, moći ćemo da jednim klikom sumiramo dugačke tekstove u samo nekoliko tačaka. Ova mogućnost, koja se naziva Shorten, će se uskoro naći unutar Opera pregledača kao deo napora kompanije da ne kaska za konkurencijom koja povlači slične poteze integracije veštačke inteligencije.

Kada alatka bude postala dostupna javnosti, korisnici ovog pregledača će videti novu ikonicu sa desne strane adress bar trake, a aktivacija Shorten funkcije će otvoriti novi odeljak u kom će veštačka inteligencija u nekoliko tačaka sumirati sadržaj željenog teksta.

Iz kompanije kažu da korisnici ovu funkciju mogu da očekuju "vrlo brzo", a vremenom će unutar ovog pregledača stići i neke druge mogućnosti koje će obezbediti ChatGPT, ali još uvek nema informacija šta bi to moglo da bude.

Opera je samo najnoviji primer pregledača koji će koristiti veštačku inteligenciju kako bi olakšao korisnicima pretragu interneta i lakši pristup informacijama. Nedavno je to učinio Microsoft, koji takođe donosi ChatGPT unutar svog Edge pregledača, ali i unutar Bing pregledača, dok Google radi na tome da Bard, jezički model zasnovan na LaMDA tehnologiji, uskoro integriše u svoje servise.

Shorten funkcija Opera
Izvor: Opera

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Stara škola

Eh kad se samo setim kako sam smarao školske drugove i drugarice da mi prepričavaju "Rat i mir", "Majku hrabrost", "Anu Karenjinu"... A sad, instant AI.