Evo kako Netflix želi da zaustavi deljenje naloga - objavili novo pravilo | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo kako Netflix želi da zaustavi deljenje naloga - objavili novo pravilo

Ukoliko vlasnik naloga bude delio lozinku, moraće da se potrudi kako bi druga strana mogla da gleda Netflix.

 Netflix novo pravilo za deljenje naloga i lozinki Izvor: Unsplash

Nakon poteza koji su nagoveštavali ovakav ishod, kompanija Netflix je otkrila kako će se u budućnosti boriti sa deljenjem naloga, odnosno sa ljudima koji koriste nečiju lozinku, a ne žive pod istim krovom.

Najpopularnija striming platforma na svetu već neko vreme planira da prekine ovu praksu, a poslednji primeri toga su bili alatka koja omogućava vlasnicima naloga da odjave nepoželjne uređaje, kao i alatka za prebacivanje profila na nov nalog. Međutim, kompanija je sada na svom sajtu saopštila konkretne planove za suzbijanje deljenja lozinki.

Netflix, koji omogućava deljenje između pojedinaca koji žive u istom domaćinstvu, će veliki deo svoje pažnje sada usmeriti ka lokaciji uređaja i počeće da obaveštava korisnike kada se uređaj koristi daleko od kućne Wi-Fi mreže.

"Kada se uređaj van vašeg domaćinstva prijavi na nalog ili se koristi u kontinuitetu, možda ćemo od vas tražiti da potvrdite taj uređaj pre nego što bude mogao da se koristi za gledanje Netflix-a ili prebacivanje vašeg Netflix domaćinstva", objašnjava Netflix. "Ovo radimo kako bi potvrdili da su uređaji koji koriste nalog autorizovani da to čine".

Kako ovo izgleda u praksi? Ne tako strašno - Netflix će vlasniku naloga poslati mejl sa četvorocifrenim kodom, a uređaj koji se prijavio na nalog mora da taj kod unese u roku od 15 minuta. Međutim, platforma će zahtevati da vlasnik naloga periodično ponovi ovaj proces ukoliko se korisnik ne prijavi na Wi-Fi adresu domaćinstva.

Da li će ova obaveza učiniti da vlasnik naloga odustane od deljenja lozinki, odnosno da korisnik odustane od čekanja da vlasnik vidi mejl? To već ostaje da se vidi u praksi, ali je jasno da će potrebna koordinacija zahtevati napor kojeg ranije nije bilo.

Šta vi mislite o novoj odluci? Kad ste već tu, recite nam i da li ste pogledali novu seriju Vesele devedesete na Netflix-u?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 3

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ne-bo

Pa super, eto mi dobrog razloga da ih napokon otkačim. Ionako mi ih je već neko vreme pun k...

Realan

Americko propagandnda platforma ko to jos moze da placa

LoLa

Propada netflix sve brže i brže