Kraj skrivenim troškovima, Airbnb će prikazivati punu cenu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj skrivenim troškovima, Airbnb će prikazivati punu cenu

Autor Ilija Baošić

Airbnb od decembra staje na put skrivenim troškovima i nerazumnim obavezama.

 Airbnb će prikazivati ukupne troškove boravka umesto cene noćenja Izvor: Pexels

Kao odgovor na sve veći broj pritužbi, Airbnb planira da počne da navodi ukupne troškove boravka, a ne cenu noćenja, kao i da ograniči nerazumne obaveze gostiju poput usisavanja i pranja veša.

Od sledećeg meseca, Airbnb će korisnicima dati mogućnost da unapred vide ukupne troškove dok pretražuju mesto za boravak. Ukupna cena će takođe biti prioritet u algoritmu pretrage.

Pored toga, kompanija će se postarati da gosti pre rezervacije znaju koje obaveze moraju da ispune pre odjavljivanja, kako ne bi bili iznenađeni na kraju svog putovanja. Ovo bi trebalo da smanji broj neopravdanih zahteva vlasnika nekretnina, a kompanija dodatno planira da ažurira smernice o tome šta su odgovarajuće obaveze koje mogu biti nametnute gostima u trenutku odjave.

Airbnb je rekao da su određeni zadaci, kao što su gašenje svetla ili zaključavanje vrata, razumni, ali pranje veša i usisavanje nisu.

Kompanija je priznala da je nedostatak transparentnosti cena i sve veća zastupljenost neobičnih obaveza dovela do frustracije i stresa među klijentima. Najavljujući promene, izvršni direktor kompanije Brajan Česki rekao je da je "glasno i jasno" čuo žalbe korisnika.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Scam

Ne znam da li ljudi shvataju koliko su te kompanije ustvari jedna legalizovana kradja,vise te na kraju izadje taxa i fee i cleanining nego cena smestaja. Pa sta je to onda nego lopovluk..komunizam na zapadni nacin.Stari dibri nacin je keva,neko zma nekoga ko izdaje,direktno kontaktiras hosta i ne punis dzepovi raznim posrednicima koji te bukvalno kradu.