Disney prestigao Netflix, ali nastavlja da bude gubitaš | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Disney prestigao Netflix, ali nastavlja da bude gubitaš

Autor Ilija Baošić

Uprkos impresivnom rastu broja pretplatnika, kompanija Disney je uvećala gubitke koje trpi zbog svojih striming servisa.

 Disney prestigao Netflix i uvećao gubitke Izvor: Lucasfilm

Striming platforma Disney+ je u svom izveštaju za treći kvartal objavila da je da se na njenu uslugu pretplatilo 12,1 miliona novih članova, što je 3 miliona više nego što su analitičari očekivali. Ukupno, kompanija Walt Disney je dobila 14,6 miliona novih pretplatnika na svoje Disney+, Hulu i ESPN+ servise, čime se ukupan broj pretplatnika podigao na 236 miliona.

Iako Disney+, sa 164 miliona pretplatnika, tek treba da dostigne brojeve kakve ima Netflix, ova tri servisa zajedno imaju uporediv broj korisnika kao najpopularnija striming platforma na svetu, koja je u poslednjem izveštaju objavila da je privukla 2,4 novih korisnika, odnosno da je 223 miliona ljudi pretplaćeno na njihov servis.

Uprkos impresivnom rastu pretplatnika, operativni gubitak kompanije Disney porastao je sa 0,8 milijardi na 1,5 milijardi dolara u poslednjem kvartalu, od čega većina gubitaka dolazi zbog troškova produkcije i razvoja tehnologije Disney+ servisa, koji je u junu stigao u Srbiju, kao i povećanja marketinških troškova. Gubici bi bili još veći da ih kompanija nije nadoknadila višim troškovima pretplate, koji će u decembru postati još veći.

Bob Čapek, izvršni direktor kompanije Walt Disney, rekao je da očekuje da će se gubici smanjiti u budućnosti zahvaljujući povećanju cena i pokretanju novog pretplatničkog plana podržanog reklamama - slično Basic with ads planu komapnije Netflix. Kompanija čak veruje da je Disney+ na putu da postigne profitabilnost u fiskalnoj 2024. godini, pod pretpostavkom da neće biti većih ekonomskih potresa.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA