GLEDALI SMO DISNEY+: Nema srpski jezik, ali nudi sjajne filmove i serije | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GLEDALI SMO DISNEY+: Nema srpski jezik, ali nudi sjajne filmove i serije

Autor Marko Čavić

Ukratko, ako ne govorite engleski perfektno Disney+ nije za vas.

 Disney+ u Srbiji opis i zašto nema srpski jezik Izvor: SmartLife / Marko Čavić

U Srbiji je 14. juna startovao Disney+ servis sa kompletnim opusom moderne i takoreći tradicionalne ponude kompanija Disney, Pixar, Marvel, National Geographic, Star, FOX, 20th Century, 20th Television, Searchlight Pictures, Star Wars i druge.

Cena servisa je 7,99 evra, odnosno oko 940 dinara i moguće je dobiti pretplatu na 12 meseci po ceni 10, odnosno za 79,99 evra, ako se uplati za godinu dana unapred (plaćanje se vrši jednom mesečno i može se prekinuti bez nadoknade bilo kada u okviru mesečne pretplate).

Možda će vas zanimati

Disney+ je dostupan na Windows 11 i Windows 10 sistemima kroz zvaničnu aplikaciju, kao i za iOS uređaje - iPhone, iPod i iPad - i dostupna je i Android aplikacija (korisnici Huawei Mobile Services mogu da je koriste putem Gspace sistema).

Podržani su Hisense, Samsung, LG, Panasonic i drugi televizori sa modernim i/ili Android sistemom, Apple TV, Android TV, Chromecast uređaji, kao i PS4, PS5, XboxOne, XboxSeries S i Xbox Series X konzole.

Katalog filmova, serija, TV dokumentaraca, naučnih emisija, rijalitija i crtaća je lepo organizovan - što po kompaniji koja ga nudi, što po žanru ili nekom drugom parametru i pretraga je zaista laka.

Korisnik može da upravlja titlovima gotovo kako god poželi, da im menja izgled, font, boju, sve praktično i po tome je Disney+ poseban, a dostupne su opcije za preuzimanje sadržaja za gledanje kasnije i mogućnost striminga isključivo preko Wi-Fi mreže, ako želite da štedite mobilne podatke.

Čini se da je katalog u Srbiji vrlo dobar, našli smo sve najnovije hit serije i filmove, gomilu sadržaja za decu, sav onaj koji je napustio HBO Go pre nego što je taj striming servis postao HBO Max, kao i mnoštvo legendarnih naslova studija koje smo pomenuli na početku. Osnovni paket omogućava strimovanje sadržaja na četiri uređaja istovremeno, ali i korišćenje neograničeno na do 10 uređaja sa sedam profila ukupno.

Od tehničkih mogućnosti koje Disney+ pruža izdvojili bismo svakako 4K rezoluciju, prenos na obližnji TV ili monitor, Dolby Vision i Dolby Atmos, kao i IMAX Enhanced ili Widescreen na određenim naslovima.

Na kraju trebalo bi pomenuti i da je omogućeno gledanje striminga zajedno sa sviše ljudi onlajn i to preko prečice za okupljanje prijatelja, kao i ocenjivanje sadržaja i dodavanje u listu omiljenih naslova i izdvajanje slike u plutajući panel, koji se može gledati dok radite nešto drugo na računaru.

Sve ovo prikazali smo vam i kroz naše galerije - prelistajte ih!

Dve izuzetno loše Disney+ odluke

Pre svega, probnog perioda nema! Dakle, plaćanje se zahteva odmah, bez isprobavanja i to isključivo platnim karticama kojima možete da platite u evrima. Drugi vidovi plaćanja nisu podržani, a ne postoji ni mogućnost poklanjanja pretplate.

Druga, mnogo lošija stvar jeste što na Disney+ ne postoji nijedan jedini sadržaj na srpskom jeziku!

Ni titlovan ni sinhronizovan!

Ako ne govorite engleski i ne želite da ga učite uz striming servis, onda Disney+ apsolutno nije za vas i slobodno ga zaobiđite. Disney+ nije sklopio ugovore sa lokalnim agencijama koje se bave titlovanjem i prevođenjem ovakvog tipa sadržaja niti sinhronizacijom. Tako klinci ne mogu da gledaju ništa na našem jeziku, niti na hrvatskom, makedonskom ili bosanskom, jer nijedan od tih jezika nije podržan.

Možda će vas zanimati

Ovo je posebno intrigantno, jer su svi Disney sadržaji na HBO Max imali sinhronizaciju na srpski jezik, kao u bioskopu i titlove. Nažalost, Disney+ dolazak oduzeo nam je te sadržaja sa jedinog servisa koji podržava srpski, a nije nam ponudio ništa slično. Sad kad i Netflix i Amazon Prime ne govore srpski uopšte, izgleda da se isplati jednino HBO Max, koji je i najpovoljniji u ovom trenutku.

Na kraju, umesto zaključka možemo mirne ruke da napišemo da, što se Disney+ servisa tiče - slobodno ga preskočite za sada, jer i pored OK sadržaja nije lokalizovan za Srbiju niti region i to je veoma loša politika poslovanja.

Mi nećemo nastaviti pretplatu u drugi mesec, to je sigurno…

Javite nam vaše Disney+ utiske u komentarima!

Pogledajte trejler za seriju Obi-Wan Kenobi (2022)
Izvor: Smart Life/ @Screen Culture

WandaVision
Izvor: Smart Life/ Marvel

Disney+ servis i aplikacija filmovi serije video (MobIT)
Izvor: Disney Plus

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 22

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Darko

Ko ne zna engleski neka gleda Sekulu. I kad postoji prevod na srpski ja gledam sa engleskim jer je naš prevod uglavnom tragičan i mnogo se toga u prevodu izgubi.

Aman bre

Disney je najavio da ce do kraja godine biti sadrzaj na stpskom jeziku. Moramo raumeti da uvek prednost imaju veca trzista. Tako da mi, hrvati, bugari i itd moramo da se strpimo malo, obiman je posao u pitanju. Bolje nego na Prime-u gde je odredjen broj filmova sa prevodom sa google translate-a. Ne moramo odmah da pose… sve sto se pojavi.

Mandalorian

@Aman bre Gde je Disney najavio da ce biti srpski prevod do kraja godine?