Intel pokušava da iskopira najbolju Huawei PC opciju | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Intel pokušava da iskopira najbolju Huawei PC opciju

Autor Marko Čavić

Na tragu Multi-Screen Collaboration mogućnosti? Da, ali samo osnovna funkcionalnost…

 Intel Unison PC opcija 8.jpg Izvor: Intel

Kada smo testirali neke od prvih Huawei MateBook računara konstatovali smo da je trebalo da Huawei kompanija dođe među najjače PC proizvođače da im pokaže kako da naprave moćniji i svestraniji laptop.

Dve, možda tri godine kasnije ispostavlja se da smo bili u pravu - MateBook računari privlače veliku pažnju PC korisnika, a Intel je rešio da kopira Huawei opciju koja izdvaja sve MateBook uređaje.

Multi-Screen Collaboration omogućava da se Huawei tablet ili telefon povežu sa Huawei laptop računarom i koriste sa ekrana laptopa. Omogućeno je lako prevlačenje fajlova, kopiranje, prebacivanje slika i videa iz galerije telefona na računar u trenu, ali i da se koriste opcije za slanje i čitanje poruka kao da se to odvija na telefonu. Omogućeno je i korišćenje kamere sa telefona na računaru, gledanje videa, slušanje muzike ili upotreba bilo koje aplikacije sa telefona - na laptopu. Dodajte svemu tome i mogućnost prebacivanja poziva i upućivanja poziva na/sa PC-ja i korišćenje tableta kao proširenja za ekran laptopa i imate jedan sasvim novi sistem Huawei uređaja.

Upravo to Intel pokušava da kopira svojim novim Intel Unison dodatkom. Pogledajte:

Neće biti poput Multi-Screen Collaboration i nudiće malo manje naprednih opcija, ali je Intel lepo zagrebao po površini i proširio mogućnosti svojih Windows računara. Sjajna stvar Intel Unison servisa je mogućnost rada sa iOS tj. iPhone i Android telefonima. Moći ćemo da kuckamo poruke, šaljemo ih i primamo sa laptopa, prijem notifikacija na ekran računara sa telefona, pregled i manipulaciju slikama iz galerije telefona i obavljanje poziva preko aplikacija trećih strana (WhatsApp, Viber, Telegram, Messenger i druge).

Intel Unison je unapređenje u odnosu na Microsoft Phone Link (poznat i kao Your Phone), ali i dalje ne nudi nivo integracije u ekosistemu koji nude MateBook računari.

U svakom slučaju Intel Unison je izuzetno važan, jer ga nudi kompanija koja sarađuje sa brojnim proizvođačima laptopova, a za kolaboraciju su već najavljeni Lenovo, HP i Acer, ali samo na određenim Intel uređajima 13. generacije i samo nekim Intel Evo uređajima 12. generacije.

Pogledajte na kraju i Multi-Screen Collaboration u akciji:

Huawei Share na MateBook X Pro i MultiScreen Collaboration video (MobIT)
Izvor: Huawei Mobile

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA